Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Woudsend (1) – 2013, Lemmer derde

Een behoorlijke wind. Een wind waar wij best wat mee kunnen. Vandaag op de routebespreking sprak voorzitter van der Wal van Woudsend van een episch centrum van het skûtsjesilerij. Hij doelde daar mee zijn eigen dorp want de komende twee dagen zullen er drie wedstrijden worden gehouden. Na zijn profetische woorden kwam de route uitleg wat kort en bondig werd uitgelegd door Teake van der Meulen. Nadat Teake  de B. route had uitgelegd werd de C. Route achter op het bord geschreven door een tweetal leden van de kommissie. De mannen konden dit snel want Teake is nooit lang van stof.

Op naar het water was er een knappe wind. Verschillende skûtsjes hadden de zeilen weer neergehaald en waren druk bezig aan boord.  De start was in een keer goed. Lemmer zat mooi van voren met Sneek en bolsward voor zich. Bij de hoogste ton konden we vrij weg komen bij al het rumoer. Op naar de onderste ton konden we mooi vrij blijven en de ton namen we als derde. Voor liep Sneek langzaam meer zeker elke keer verder uit. Achter probeerden Joure en de SWH dichterbij te komen. Dit lukte wel maar de voorsprong van Lemmer op de nummers vier en vijf was te groot om het derde plekje te kunnen ontlopen. Weer een prima wedstrijd gedraaid. Dit biedt perspectief!

Met dank aan Jaap Cuperus