Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Wedstrijd bij de Veenhoop afgelast

De tweede wedstrijd van dit SKS-kampioenschap bij de Veenhoop is vanmiddag helaas afgelast. De harde wind die in vlagen kracht zeven zou kunnen bereiken maakte een wedstrijd op de nauwe en ondiepe Wijde Ee onmogelijk. De vuilweercommissie van de SKS beschikt over de laatste weerberichten ingewonnen bij de weerman van de friese omroep. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat het onverantwoord zou zijn de veertien van de SKS in een wedstrijd lost te laten. Deze commissie geeft advies aan de SKS die op haar beurt naar aanleiding hiervan een beslissing neemt over het wel of niet doorgaan van een wedstrijd. De SKS nam het advies over en besloot tot afgelasten. Een zeer verstandig besluit.

Gevolg van deze afgelasting is dat deze wedstrijd komende dinsdag op het Heegermeer bij Woudsend wordt ingehaald. Morgen zeilen de skûtsjes indien de weersomstandigheden het toelaten bij Eernewoude. Albert Visser en zijn team starten hier als vijfde vanuit de Langesloot. Op de foto zet Albert met het de Marita en het Lemster Skutsje alvast koers richting Eernewoude.