Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Vijfde plaats op tweede dag bij Lemmer

Wat is het verschil met vorig seizoen. Het zijn zoals meestal de details die het verschil maken. Op een winderig IJsselmeer vanmiddag de tweede wedstrijd op thuiswater. En wat vorig jaar een zekerheid was is het dit kampioenschap bij Albert Visser en zijn team nu net even anders. Als een vorst stoof het Lemster Skutsje vanuit de start richting bovenboei om daar als eerste aan te komen. Wat geweldig om het skûtsje met de machtige L in het zeil vooraan te zien liggen. Eindelijk was het weer raak! Albert Visser-waardig zullen we zeggen. Wat vorig seizoen regelmatig gebeurde; Lemmer voorop en Lemmer blijft voorop. Maar vanmiddag ging deze vlieger niet op. Volop gestreden, steeds de aanvallende slagen kiezend. Toch kon de eerste positie niet worden behouden. En bij het ronden van de eerste boei drukte onze schipper het skûtsje tussen de boei en het skûtsje de Halve Maen. Een kleine aanvaring tot gevolg en schipper Lodewijk Meeter hees de protestvlag om deze later tijdens de race er weer uit te halen. Het had zomaar veertien punten kunnen opleveren.

Na driekwart van de wedstrijd werd de beslissende slag om de overwinning geslagen. In de gate baan koos Albert Visser zoals hij regelmatig deze wedstrijd deed voor een bakboord ronding van de onderste boei. Willem Zwaga (Leeuwarden) die ons team het dichtst was genaderd koos de aanval en rondde de onderste stuurboord boei. De laatste slag bleek de juiste en de mannen van het Leeuwarder Skutsje pakten resoluut de koppositie. Ook Huizum en Sneek kozen deze slag en dat pakte ook voor hen geweldig uit. Albert Visser en zijn bemanning gaven nog eens extra gas en probeerden uit alle macht de schade te beperken. Maar meer dan een vijfde plaats zat er vanmiddag niet in. Vorig jaar behaalden Albert en zijn team op de tweede dag bij Lemmer de titel 2022. Nu kan een podiumplaats hen met de laatste wedstrijd bij Sneek bijna niet meer ontgaan. Leeuwarden deed met de overwinning goede zaken in het klassement. Met 37,9 punten staan zij nu tweede en ons team staat derde met 38,8 punten. Eernewoude volgt als vierde met 43 punten en Heerenveen is vijfde met 43,9 punten.

Al met al was het in de Lemster Baai vandaag een fantastische zeilwedstrijd. De schippers van de SKS zullen er met hun bemanningen van hebben genoten. Gewoon een race waar alles inzat. Veel positiewisselingen en strijd om elke meter IJsselmeer. Morgen de finale op het Sneekermeer bij Sneek. De kampioen is al bekend, Douwe Visser (Grou). Maar de strijd om positie twee en drie zal ongemeen spannend gaan worden. Wij als supporters van Albert Visser en zijn bemanning hopen op een tweede plaats op het eindpodium.

UITSLAG LEMMER: 1. Leeuwarden, 2. Huizum, 3. Sneek, 4. Grou, 5. LEMMER, 6. Drachten, 7. Akkrum, 8. Langweer, 9. Eernewoude, 10. Heerenveen, 11. Woudsend, 12. Joure, 13. Stavoren, 14. Halve Maen.

Het verslag en de foto’s van de wedstrijd morgen op het Sneekermeer zullen in de loop van zaterdag worden geplaatst. Dit in verband met de huldiging van de kampioen en het daaraan gekoppelde feest morgenavond op het starteiland bij Sneek.