Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Vierde plaats Lemmer Ahoy 2022.

Het Lemster Skutsje is als vierde geëindigd op thuiswater tijdens Lemmer Ahoy 2022. Na twee jaren zonder skûtsje-wedstrijden door de coronacrisis konden de schippers eindelijk weer los in competitie-verband. En wat voor wedstrijden werden het de afgelopen dagen. Traditioneel werd het seizoen geopend met de sprintwedstrijden zaterdag voor een week op de Fluessen bij Elahuizen. Schipper Albert Visser legde hier beslag op de vijfde stek. Afgelopen donderdag begon Lemmer Ahoy in de Lemster Baai. En wat voor openingsrace werd het voor het team op het Lemster Skutsje. De eerste race startte om half elf ‘s ochtends. Met voor Albert Visser een ware droomstart letterlijk en figuurlijk. Als hoogst gelegen skûtsje startte hij formidabel. Boven alle onder gelegen schepen stoof het Lemster Skutsje richting het eerste merkteken om deze vervolgens als eerste te rondden. De rest van het grote veld, ruim 25 skûtsjes groot, achter zich latend. Vorstelijk lag Albert vooraan in de Baai van Lemmer. Menig liefhebber van ons skûtsje zullen het onder de schoorsteen van Tacozijl een schitteren gezicht hebben gevonden. De rest van de vloot denderde na het ruim-windse-rak richting onderste boei om in een kluwen elkaar tot last te zijn. Albert kon rustig achter zich kijken en kon constateren dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen.
Men was klaar voor de middagwedstrijd echter de aanhalende wind deed de organiserende commissie Zevenwolden besluiten de race af te gelasten. Ook moesten tot grote teleurstelling de wedstrijden op vrijdag worden geschrapt door de te harde wind.
Zaterdag woei het opnieuw stevig maar kon er gelukkig worden gezeild. De start van Albert Visser tijdens de eerste wedstrijd was helaas niet de beste. Blijft altijd enorm lastig om in een veld van ruim 25 schepen je plekje te vinden. Na een lange slag richting Friese Hoek ging Albert door de wind om vervolgens over stuurboord richting eerste boei te zeilen. Het leverde een plaats in de achterhoede op. Gedurende de race klom het team van het Lemster Skutsje op richting middenmoot voorwaar een prestatie van formaat. Met een tiende plaats kon de bemanning zich na de lunch gaan opmaken voor de finale.
De krachtige wind zorgde opnieuw voor een waar spektakel. Albert Visser startte in de middenmoot om vanuit daar te strijden richting de voorste posities. Ondanks alle inspanningen en steeds een verrassende keus te maken in de kruisrakken lukte het hem niet om verder naar voren te geraken. De door Pieter Meeter (Akkrum) gewonnen race leverde ons Lemster team uiteindelijk een achtste plaats op.
Albert Visser eindigde Lemmer Ahoy 2002 met een vierde plaats en dat zal hem zeer zeker tevreden stemmen. In een veld van ruim 25 S.K.S. en I.F.K.S. schepen een prestatie van formaat. Met nog twee maanden te gaan ligt Albert Visser met zijn bemanning “op koers” voor het komend S.K.S. kampioenschap. Er zullen nog vele trainingen gaan volgens en enkele wedstrijden waaronder een jubileumwedstrijd op 2 juli. We blijven de verrichtingen van Albert en zijn bemanning op de voet volgen!