Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

“Valse start” Albert Visser zorgt voor herstart na halve route zeilen

De titel dekt de lading. Zelden vertoond vanmorgen op het Heegermeer bij Woudsend. De eerste start was meteen goed voor de veertien van de SKS, behalve voor Albert Visser. Zijn startnummer werd op het startschip gewoon ten teken dat hij te vroeg over de startlijn was gegaan. Echter was onze schipper er meer dan 100% van overtuigd dat hij niet te vroeg over de denkbeeldige lijn was gegleden. Albert tekende meteen protest aan tegen het wedstrijdcomité. Wat bleek, men had een bord met het verkeerde nummer getoond. Ondertussen was de hele vloot al onderweg en na het ronden van de eerste boei al voor-de-winds op weg naar de benedenboei. Het wedstrijdcomité erkende haar fout en besloot op dat moment de wedstrijd af te breken. Super sneu voor Jeroen Pietersma en zijn bemanning die vorstelijk voorop lagen en dit succesje wel konden gebruiken na een tot nu toe tegenvallend kampioenschap.

Achteraf, de regels en rechten er nog eens op nagekeken, bleek de fout van het comité niet tot afbreken van de race toe hoeven leiden. Het had voor onze schipper en zijn team kunnen resulteren in een hele dure fout. Achteraan opnieuw beginnen en zie dan maar weer bij de vloot aan te haken. De tweede wedstrijd werd niet dat wat Albert er van had gehoopt. Vorig seizoen constant bij de eersten en dit kampioenschap zitten er gewoon een paar wedstrijden bij waarin het gewoon niet lukt. Ook dat hoort bij deze prachtige sport. Fel heeft ons team zijn huid duur verkocht maar meer dan een achtste plaats zat er vandaag op het Heegermeer tijdens de inhaalwedstrijd van de Veenhoop niet in. De kampioensaspiraties van Albert Visser en zijn team kunnen daardoor de prullenbak in. Het herhalen van het kampioenschap van vorig jaar zit er niet meer in. Mede door de vandaag wederom fantastisch zeilende Douwe Visser (Grou) die zijn vierde overwinning pakte. Een prestatie van formaat waardoor hij het kampioenschap 2023 zo goed als zeker binnen heeft.

Sytze Brouwer (Heerenveen) legde beslag op een vijfde plaats waardoor hij Albert Visser in het tussenklassement is voorbijgestreefd. Debutant binnen de SKS Lodewijk Meeter (Halve Maen) werd vanmiddag derde en behaalde hiermee zijn eerste podiumplek. Willem Zwaga (Leeuwarden) die een wisselend kampioenschap zeilt zeilde naar een verdienstelijke tweede plaats.

UITSLAG WOUDSEND (INHAAL): 1. Grou, 2. Leeuwarden, 3. Halve Maen, 4. Eernewoude, 5. Heerenveen, 6. Joure, 7. Woudsend, 8. LEMMER, 9. Huizum, 10. Akkrum, 11. Drachten, 12. Sneek, 13. Stavoren, 14. Langweer.

Klassement top drie: 1. Grou 8,6 pt, 2. Heerenveen 21,9 pt, 3. LEMMER 24,8 pt.