Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Tweede plaats voor Albert Visser bij Langweer.

Je zou bijna zeggen daar was ie weer. Na het mindere resultaat van gisteren zette Albert Visser vanmiddag bij Langweer een prima wedstrijd en dito uitslag neer. Na de start rondde Albert met zijn bemanning als derde de eerste boei, achter koploper Douwe Visser (Grou) en Pieter Meeter (Akkrum). Na ruim een route zeilen lag onze schipper al voor Akkrum en consolideerde vorstelijk zijn tweede plaats. Dichter naderde hij Grou maar het lukte niet om het skutsje uit Grou nog te passeren. Gewoon, nou ja gewoon, zeilde ons team een perfecte race. Een prima start waarbij Albert net na de start koos om meteen overstag te gaan om relatief vrij van andere skûtsjes een stuurboord slag te maken. Het pakte prima uit. Soms moet je enig risico nemen om je tegenstanders de loef af te steken. Het Lemster Skutsje zeilde fenomenaal scherp aan de wind en met snelheid en hoogte. Natuurlijk wil je altijd winnen maar de tweede plaats vanmiddag op de Langweerder Wielen benaderde bijkans de perfectie. En als klap op de vuurpijl doet Albert geweldige zaken in het tussenklassement. Na vijf wedstrijden bezet hij met zijn team een machtige tweede plaats achter Douwe Visser (Grou). Douwe heeft 7,9 punt, Albert 9,8 punt en de huidige nummer drie Johannes Meeter heeft 15 punten. We zijn nog lang niet in Sneek maar je kunt er beter vanaf het begin maar goed bijzitten.

Het resulteerde in een prachtige quote en tekening die ik op Facebook tegenkwam. Het Lemster Skutsje, gesponsord door Red Bull wordt gadegeslagen door Max Verstappen. De tekst die er bij stond, op z’n lemsters natuurlijk: “Ik flean ek wol ris ut e bocht”, doelend op de mindere dag van gister voor Albert Visser. Het protest van gisteren tegen Akkrum werd vanmorgen behandeld. De jury stelde Albert in het gelijk zodat Akkrum veertien punten kreeg en onze schipper een plaatsje opschoof in het dagklassement van gisteren. Het werd voor Pieter Meeter nog een vervelender morgen. Het protest wat hij tegen Gerhard Pietersma (Eernewoude) had gewonnen in Grou werd nietig verklaard en de jury stelde Gerhard in het gelijk. Na een ochtend bij de jury en een zeilwedstrijd in de middag vertrekt Pieter met 31 punten uit Langweer…

Wat er verder nog opviel vanmiddag; voor het eerst deze competitie startte de vloot vals zodat er een tweede start nodig was om de armada te laten vertrekken. Tevens geselden twee enorme hoosbuien de vloot en de toeschouwers. Toen een ieder was opgedroogd kon er worden nagenoten van een mooie skutsje-middag. De blijdschap bij Albert Visser en cs zal groot zijn. Het gaat om in zeiltermen te blijven tot nu toe absoluut voor de wind en laten we dat zo houden!

UITSLAG Langweer: 1. Grou, 2. LEMMER, 3. Akkrum, 4. Sneek, 5. Huizum, 6. Eernewoude, 7. Heerenveen, 8. Woudsend, 9. Halve Maen, 10. Leeuwarden, 11. Joure, 12. Stavoren, 13. Langweer, 14. Drachten.