Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Twee gezichten bij Jubileumwedstrijd.

Afgelopen zaterdag 2 juli werd de Jubileumwedstrijd van de S.K.S.verzeild op de Langweerder Wielen daar waar het 77 jaar geleden voor de S.K.S. allemaal begon. In 1945 werd hier voor het eerst een wedstrijd tellend voor het kampioenschap gehouden. De wedstrijd in het kader van het jubileum zou in 2020 worden verzeild ware het niet dat Corona e.e.a. in de war schopte. Gelukkig kon het dit jaar wel doorgaan en onder ideale weersomstandigheden werd er door de veertien S.K.S. skûtsjes gestreden om de jubileum-bokaal. Voor Albert Visser en zijn bemanning een mooie gelegenheid om te sparren met de concurrentie zo vlak voor, het kampioenschap begint over vier weken, de twee weken waar het de veertien skûtsjes allemaal om draait, het kampioenschap 2022!
Twee wedstrijden stonden er op het programma. En zoals ik in de titel al aangaf, twee races met voor Lemmer twee gezichten. De eerste wedstrijd startten de lemster mannen prima en rondden de eerste boei bij Langweer als vijfde. Tijdens deze wedstrijd lukte het Albert door gedurfd zeilen progressie te boeken om uiteindelijk als derde te finishen. Rinus de Jong (Joure) werd eerste. Dan de wedstrijd in de middag. deze liep voor Albert Visser een stuk minder. Na een eerste gehele valse start leek het Lemster Skutsje bij de tweede start als een van de eersten over de startlijn te stuiven. Scherp als een mes wilde het lemster team een super start maken. Toch was men net te vroeg over de lijn. Met de concurrentie boven en onder het Lemster Skutsje kon Albert Visser niet snel draaien om de startlijn opnieuw aan te zeilen. Toen de rest van de vloot al laverend onderweg was naar de eerste boei passeerde Albert Visser met een straatlengte achterstand de startlijn. Weg mooie klassering. Ik denk, maar zag de start van afstand, dat Albert Visser door toedoen van een andere schipper te vroeg over de lijn ging. De gehesen protestvlag op het Lemster Skutsje bewees dat.
Of onze schipper het protest heeft doorgezet en of hij deze gewonnen of verloren heeft is mij helaas onbekend. Wel wist Albert met zijn team Auke de Groot (SWH) nog in te halen zodat hij niet als laatste de tweede race afsloot. Door de uitslagen van de twee wedstrijden bij elkaar op te tellen werd Albert Visser elfde tijdens de Jubileumwedstrijd.
De Waterpoortrace twee weken geleden leverde met een derde en negende plaats een mooie derde eindnotering op. Hiermee zit het voorseizoen voor de veertien skûtsjes van de S.K.S. erop. Over een maand start het kampioenschap 2022 in Grou. Na twee jaar geen strijd om de titel leeft een ieder die iets met het skûtsjesilen heeft enorm uit naar weer een reguliere strijd om de titel. En Albert Visser en zijn bemanning helemaal! De derde plaats in de eindrangschikking van 2019 smaakt naar meer. We gaan het voor u volgen middels deze site, maar kom vooral kijken tijdens de twee weken zeilsport pur-sang.