Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Trossen los voor kampioenschap 2023!

Superlatieven schoten te kort na het behaalde SKS-kampioenschap vorig seizoen. De ontlading van Albert Visser en zijn bemanning; eindelijk was het gelukt. En nog wel tijdens de tweede wedstrijd in Lemmer. De feestvreugde aan boord op het volgschip. Het daaropvolgende feest in Lemmer en de huldiging in het stampvolle centrum, het staat nog steeds op ons netvlies gebrand. Het kon allemaal niet mooier. Zelden paste het zo perfect.

En voor je het weet is er een jaar voorbij en staat er een nieuw kampioenschap te wachten. Vanaf komende zaterdag 5 augustus strijden de veertien schippers van de SKS om de 77e titel. Albert Visser en zijn op twee plaatsen gewijzigde bemanning zijn al maanden in training met als ultiem doel de vorig jaar behaalde titel te prolongeren. De focus daarbij ligt op de combinatie schip en bemanning. Alles moet wederom perfect zijn en resulteren in een geoliede machine. Stilstand en op je lauweren rusten is achteruitgang.

Natuurlijk wil ons team de geweldige prestatie van vorig kampioenschap evenaren. De concurrentie heeft niet stilgezeten en zal er alles aan doen om dit te beletten. Het voorseizoen heeft aangetoond dat Albert Visser nog steeds bij de besten van de SKS-vloot behoord. Met miniem verschil moest hij de overwinning Lemmer Ahoy aan zijn neef Douwe Visser (Grou) laten. Laatstgenoemde is volgens ingewijden de grootste kanshebber op de vacante titel.

Het zullen ongetwijfeld twee prachtige zeilweken worden. Elf wedstrijden staan er op het programma en op vrijdag 18 augustus in Sneek zullen we weten wie de krans krijgt omgehangen. Vrijdagavond 4 augustus begint het spektakel in Grou tijdens de loting voor de startposities bij de Veenhoop en Eernewoude. Net als afgelopen jaren houden we middels deze site de vele supporters van het Lemster Skûtsje op de hoogte van de verrichtingen van Albert Visser en zijn team. Elke wedstrijddag plaatsen we elke avond een wedstrijdverslag aangevuld met foto’s. En vanaf zaterdag in Grou, de eerste wedstrijd, trossen los!