Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Titelkandidaten Lemmer en Grou zeilen slechtste wedstrijd dit kampioenschap op Heegermeer.

De spanning loopt op met nog drie wedstrijden voor de boeg. Op het Heegermeer bij Woudsend zeilden titelkandidaten Albert Visser en Douwe Visser (Grou) hun slechtste wedstrijd tijdens dit kampioenschap. Albert Visser zeilde naar een achtste plaats en Douwe Visser naar een dertiende (!). De strijd om de titel nadert zijn apotheose en of het daaraan lag weten we niet. Feit was wel dat Albert Visser een moeilijke start beleefde op een kalm Heegermeer. Als achtste rondde hij de eerste boei terwijl zijn directe concurrent Douwe Visser de derde positie voor zich opeiste. Op dat moment zagen onze mannen dat de kans op de titel een behoorlijke deuk zou gaan oplopen. Zeker na het daarop volgende voor-de-winds rak. Albert Visser kwam onder de dicht bij elkaar liggende vloot terecht. Het werd enorm lastig om zich een knappe positie tussen deze skûtsjes te verwerven. Als elfde rondde Albert de benedenboei. Bij deze schiftende wind leek het een helse klus om een juiste koers te kiezen en te zeilen. En toch zeilde het team verrassend goed naar voren. Albert zou zeggen; het schip loopt wel, de rest ligt aan ons. In de derde route klom Albert op naar de zevende positie. Douwe Visser (Grou) maakte een slag die vreselijk beroerd uitkwam. Hij had zijn derde plaats al moeten opgeven in de tweede route en sloot achter Albert Visser aan als achtste. Vanaf dat moment kon het team van het Lemster Skutsje wat opgeluchter ademhalen. De directe concurrent voor de titel was gepasseerd! In het laatste kruisrak verloor Albert nog een plekje maar kon toch tevreden een sigaartje aansteken. Achterom kijkend zag hij dat Douwe Visser het even helemaal kwijt was en voor zijn doen teleurstellend als dertiende finishte.
Van kop af won Harmen Brouwer (Langweer) zijn derde wedstrijd van dit kampioenschap. Voor een debutant een fantastische prestatie. Het Brouwer-feest werd gecompleteerd door de tweede plaats van broer Sytze (Heerenveen). Laatstgenoemde rondde de eerste boei als dertiende (!). Derde werd vanmiddag Johannes Meeter (Huizum) die voor het eerst dit kampioenschap naar het podium zeilde.
Albert Visser heeft nu als zijn slechtste wedstrijd een acht en is daarmee de enige schipper die nog niet in de dubbele cijfers heeft gezeild. Gewoon super. Grou dus een 13 als slechtste resultaat. Van het grootste belang is u dat beide schippers niet weer een slechte wedstrijd varen waardoor het puntenresultaat navenant stijgt. Albert en zijn bemanning leiden nog steeds met 21 punten. Grou is tweede met 26,7 punten en Heerenveen derde met al 33,9 punten. Harmen Brouwer (Langweer) komt door zijn derde overwinning steeds dichter bij het podium, hij staat vierde met 34,7 punten.
Morgen heeft de vloot een rustdag en woensdag en donderdag wordt er gezeild in onze eigen Lemster Baai. We hopen dat Albert Visser en zijn bemanning kunnen schitteren op thuiswater. Het beloven in ieder geval nog drie heel spannende wedstrijden te gaan worden.

UITSLAG WOUDSEND: 1. Langweer, 2. Heerenveen, 3. Huizum, 4. Joure, 5. Drachten, 6. Eernewoude, 7. Leeuwarden, 8. LEMMER, 9. Woudsend, 10. Halve Maen, 11. Stavoren, 12. Akkrum, 13. Grou, 14. Sneek.