Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Titel komt in zicht na derde plaats op thuiswater!

Dat durf ik nu eigenlijk wel met stelligheid uit te spreken, gebaseerd op de constante goede resultaten die Albert Visser en zijn bemanning de afgelopen weken hebben behaald. Met bijna zeven punten voorsprong op naaste belager Douwe visser (Grou) en met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht zijn de kansen op de titel groter dan ooit. Natuurlijk een foutje is zo gemaakt maar zoals ik al zei de vorm is momenteel briljant. Kijk naar de race van vanmiddag in de eigen Lemster Baai. De start was nog niet eens zo fenomenaal maar Albert Visser wist toch rond de zesde plaats de eerste boei te ronden. Om na een sluw gezeild voor-de-winds rak al op te klimmen naar een vierde positie. Na een perfect daarop gezeild kruisrak stoomde Albert Visser en zijn team al op naar een derde positie om die ook niet meer prijs te geven. Daarna werd de aanval ingezet op Willem Zwaga (Leeuwarden) echter deze liet zich niet door Albert verschalken.
Maar we zouden Harmen Brouwer (Langweer) tekort doen om deze schipper niet te noemen. Voor de derde achtereenvolgende maal en voor de vierde keer dit kampioenschap legde hij beslag op de eerste plaats en dat met een straatlengte voorsprong. Had hij een iets betere eerste S.K.S.-week gezeild dan zou hij de meest directe concurrent van Albert Visser zijn geweest in de strijd om de titel. Met ruim elf punten achterstand op onze kapitein zal hij net tekort komen om de titel te grijpen. Douwe Visser (Grou) leek na de eerste boeironding zijn kansen op de titel volkomen verspeeld te hebben. Als dertiende sloot hij bij de vloot aan. Na een perfect gezeilde wedstrijd wist hij zich op de vierde plaats te nestelen en daar ook te finishen. Om maar aan te geven dat de verschillen in de vloot bijzonder klein zijn en er bovendien fantastisch gezeild wordt door goed getrainde schippers en bemanningen. Rinus de Jong (Joure) bijvoorbeeld startte slecht en rondde de eerste boei als veertiende, toch klom hij op naar plaats zes. De wisselingen in de vloot zijn dan ook zeer opvallend.
De wind liet het vanmiddag in de baai soms afweten, om daarna weer even in kracht toe te nemen. Met dit gegeven is het voor de schippers lastig zeilen. En er wordt dan ook opperste concentratie en focus geeist. Duizenden toeschouwers hebben vanmiddag een spannende en afwisselende race van de skûtsjes mogen aanschouwen onder een stralende zon. De temperaturen lopen omhoog en dat zal zeker bij Albert Visser en zijn bemanning het geval zijn. Drie jaar geleden bij het laatste kampioenschap waren de mannen al akelig dicht bij de titel. Toen werd het team derde. Maar nu liggen de kaarten even anders. De voorsprong is er en al vanaf dag twee leiden de helden uit Lemmer het klassement. Er zullen nog twee spannende wedstrijden worden verzeild maar zoals ik al zei de vorm is perfect en gebaseerd op het constante presteren de afgelopen negen wedstrijden zijn de kansen op de titel groter dan ooit.

UITSLAG LEMMER: 1. Langweer, 2. Leeuwarden, 3. LEMMER, 4. Grou, 5. Huizum, 6. Joure, 7. Halve Maen, 8. Heerenveen, 9. Eernewoude, 10. Akkrum, 11. Woudsend, 12. Stavoren, 13. Drachten, 14. Sneek.
KLASSEMENT: 1. LEMMER 24 punten, 2. Grou 30,7 punten, 3. Langweer 35,6 punten.