Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Terherne 2015

Bij het inzeilen voor de wedstrijd knapte er wat in de mast. Snel het Zeil en de fok neer en kijken wat er aan de hand is. Er klopt iets niet boven in de mast. Er gaat een man omhoog en er wordt geprobeerd duidelijkheid te krijgen wat er aan de hand is. Er wordt besloten toch aan de wedstrijd te beginnen. Lemmer start was goed. In slagen naar de hoogste ton wisten ze zich knap te handhaven en wisten als 6e de ton te bezeilen. In het voor de windse rak wist Lemmer zich goed te handhaven op het plek. Na de ton maak je keuzes. Lemmer probeert zo hoog mogelijk te zeilen om zo naar de hoogste ton te kunnen zeilen. Wat niet door de Lemster was te zien was dat Joure en Sneek na het zeilen van de ton na een kleine honderd meter ree gingen en in een keer de hoogste ton probeerden te bezeilen.
En verdikkeme dat lukte hun ook nog. Lemmer zakte een paar plekken. Lemmer probeerde zijn plekje toch vast te houden maar moest in de eindfase ook nog de Akrumers voor laten. Lemmer eindigde op een negende plek in de einduitslag. Na de wedstrijd ging men direct terug om de schade aan de mast zo gauw mogelijk te kunnen repareren.
(Jaap Cuperus)

Minder gelukkige dag voor skûtsjes Joure en Lemmer
Ook Lemmer had geen gelukkige dag vandaag. Door een mankement in de mast is de wedstrijd voor Lemmer hectisch verlopen. ,,Het voorval gebeurde vlak voor de start”, zegt Rixt Ferdinands, crew Lemster Skûtsje. ,,We hebben al het spul neer gehad en zagen wel kans om te starten en de schade te beperken. Helaas is dit geresulteerd in een tiende plek.” De bemanning doet op dit moment zijn best om alles te repareren voor de wedstrijd van morgen.

(Brenda van Olphen)