Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Sublieme winst op Fluessen!

Gaat dit dan het jaar van Albert Visser worden? Voor de derde maal dit kampioenschap finishte hij met zijn bemanning als eerste. In zijn carrière won Albert driemaal een S.K.S. wedstrijd. Tijdens deze competitie, en we zijn net op de helft, behaalde onze schipper er al drie. Het lijkt er op alsof er tijdens dit kampioenschap geen maat staat op de combinatie schipper, bemanning en het Lemster Skutsje. Perfect en scherp wordt er gestart waardoor Albert bijna steevast zich bij de eerste skûtsjes bevind bij het ronden van het eerste merkteken. Jarenlang zijn schipper en bemanning goed bezig en hikt het Lemster Skutsje steevast tegen de top aan. En dan komt er vast en zeker een jaar dat het allemaal klopt en precies goed valt. En zo een jaar lijkt het te gaan worden. Albert Visser is na zes race’s de trotste koploper in het klassement. Ik weet het, er komen nog vijf wedstrijden en de spanning zal gaan toenemen maar stiekem gloort er aan de horizon iets heel moois.

Voor de derde achtereenvolgende dag werden schippers en bemanningen, en het talrijk opgekomen publiek, getrakteerd op enorme hoosbuien. De start van de race moet voor het publiek in een mist van regen bijna niet te zien zijn geweest. Zoals ik al meldde opnieuw een perfecte start voor Albert Visser. Echter Sytze Brouwer (Heerenveen) kwam net iets eerder bij de eerste boei. Albert volgde en sloeg in het daaropvolgend voor de wind rak zijn slag. De organiserende commissie had een op en del baan op de Fluessen uitgelegd. Hetgeen betekent dat de schippers na het rak voor de wind kunnen kiezen uit twee merktekens. Of een bakboord boei ronden of een stuurboord boei. Toch had Albert Visser halverwege dit rak al zijn slag geslagen. Het Lemster Skutsje liep net even sneller dan het skutsje uit Heerenveen. Resoluut pakte ons team de koppositie. Heerenveen probeerde bij een wat afnemende wind het Albert nog lastig te maken maar helaas voor hen Albert liep gedurende de wedstrijd steeds wat verder uit en kon gerust en tevreden achterom kijken.

Douwe Visser (Grou) lag een deel van de race op de derde positie maar werd in de loop van de wedstrijd gepasseerd door Johannes Meeter (Huizum). Laatstgenoemde werd derde en Grou vierde. Als je de eerste zes wedstrijden van dit kampioenschap analyseert blijken vier schippers boven de rest uit te steken. Albert Visser, Douwe Visser, Johannes Meeter en Sytze Brouwer staan op de posities 1 tot en met vier en slaan een gat met de concurrentie. Gerhard Pietersma staat vijfde en had vandaag een totale off day. Troosteloos eindigde hij als laatste en dat zien we niet vaak.

En zo eindigde de race op de Fluessen in een machtige overwinning voor Albert Visser en zijn bemanning. Opnieuw feest aan boord en op het volgschip de “Marita”. Wederom de Lemster driekleur in de top van de mast. Het zijn voor schipper, bemanning en de talrijke Lemster fans prachtige tijden. Morgen op het IJsselmeer bij Stavoren wedstrijd nummer zeven.

UITSLAG ELAHUIZEN: 1. LEMMER, 2. Heerenveen, 3. Huizum, 4. Grou, 5. Leeuwarden, 6. Akkrum, 7. Halve Maen, 8. Drachten, 9. Sneek, 10. Woudsend, 11. Stavoren, 12. Joure, 13. Langweer, 14. Eernewoude.