Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Strijd op Langweerder Wielen levert vijfde plaats op.

Albert Visser reeg tijdens de eerste vier wedstrijden de podiumplaatsen aan elkaar, maar vanmiddag moest hij met zijn bemanning “genoegen” nemen met een vijfde notering. Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn maar deze vijfde plaats voelt toch goed. Zeker nadat het Lemster team na de start als negende de eerste boei rondde. Onze kundige schipper met zijn adviseur Harry Amsterdam op het achterdek maakten veelal de juiste keuzes in de kruisrakken waardoor elke route weer winst kon worden geboekt.
Er waren drie starts vanmiddag nodig op de Langweerder Wielen om de vloot van start te kunnen laten gaan. Verbeten als altijd waren de veertien schippers gebrand op een goede start in de hoop een perfect resultaat te kunnen boeken. Albert Visser startte in het midden van de vloot vrij liggend ten opzichte van de concurrentie. Een start die zoals gezegd niet helemaal het gewenste resultaat had. Veruit als beste startten Douwe Visser (Grou) en Rinus de Jong (Joure). Beide schippers maakten de beste kans om als eerste de bovenboei te rondden. Joure rondde als eerste de boei gevolgd door Grou. Echter na een lang voor-de-winds rak streefde Grou Joure voorbij. Douwe Visser hebben ze daarna vanmiddag niet meer gezien. Met een straatlengte voorsprong wist hij de vijfde wedstrijd van dit kampioenschap op zijn naam te schrijven.
Sluwe vos Jappie Visser (Sneek), geassisteerd op het achterdek door negenvoudig S.K.S.-kampioen Douwe Visser sneed Joure de pas af en legde beslag op de tweede plaats. Ver daarachter finishte Joure als derde. Het verschil tussen deze drie koplopers was opvallend groot. Dat hebben we dit kampioenschap tot dusver nog niet zo meegemaakt.
Albert Visser blijft met zijn bemanning keurig en constant zeilen ver van problemen en protestwaardige situaties. En zoals je ziet kom je daar ook heel ver mee. Hij blijft dan ook leider in het klassement met 9 punten, en mag morgen op de Fluezen bij Elahuizen de oranje leiderswimpel wederom op de boegspriet voeren. Door de overwinning van vanmiddag blijft regerend kampioen Douwe Visser (Grou) in zijn kielzog met 11,8 punten. Gerhard Pietersma (Eernewoude) ligt nog derde met 15 punten alhoewel hij vanmiddag bij een kalm briesje niet verder kwam dan een teleurstellende elfde plaats.

UITSLAG LANGWEER: 1. Grou, 2. Sneek, 3. Joure, 4. Huizum, 5. LEMMER, 6. Langweer, 7. Heerenveen, 8. Leeuwarden, 9. Akkrum, 10. Halve Maen, 11. Eernewoude, 12. Drachten, 13. Stavoren, 14. Woudsend.