Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Stavoren, 2014

De start van Lemmer kon beter. Lemmer probeerde met een slag de zee in. Als laatste veranderde Lemmer de slag naar het midden van het veld. Als negende komt Lemmer om de hoogste ton. Op weg naar de volgende ton proberen de skûtsjes aan de binnenkant uit te komen om als eerste de ton te kunnen bezeilen.

 

Het lukte om Akkrum mooi aan de buitenkant te houden en voor Pieter Meeter en zijn mensen de ton te bezeilen. Lemmer zeilt als zevende. Twee plekjes winst. Maar even later ben je de twee plekjes weer kwijt. Achter zie je een gat vallen en je moet weer naar voren. Naar voren maar er is wel een gaatje. Na de ton zeilt Lemmer even wat langer naar de pier om om in een slag ver te komen.  

 

Met een kleine tussen slag lukt het. In het rak wat er op volgt zeilen de skûtten achter elkaar aan maar op naar de ton bij het strand komt Lemmer voorbij Woudsend en pakt het achtste plek. Lemmer staat dit plek niet meer af en eindigt als achtste. Winnaar is Drachten.

(Jaap Cuperus)