Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Spektakel op Fluessen.

Wat een schitterende en enerverende zeilwedstrijd vanmiddag, de vijfde tijdens dit kampioenschap, op de Fluessen bij Elahuizen. De hachelijke momenten en adembenemende kruisrakken zijn bijna met geen pen te beschrijven. Schippers, bemanningen en toeschouwers moesten even geduld opbrengen voordat de SKS-vloot van start kon gaan maar dit geduld werd beloond in de vorm van een fantastische zeilpartij. Ruim voor de normale starttijd rond 14.00 uur kondigde zich een felle bui met daarin windstoten rond kracht zeven aan waardoor het zeilen van een race onmogelijk zou worden. Nadat de lucht was opgeklaard hesen de schippers de zeilen en kon er worden gezeild bij een dikke windkracht zes. Albert Visser en zijn bemanning houden wel van deze omstandigheden en ze hadden er zin in!
Na de start stoof de vloot over de Fluessen soms vervaarlijk scheef hangend doorkliefde het Lemster Skutsje de golven. En wat had Albert Visser een prima start! Achter Sytze Brouwer (Heerenveen) en Johannes Meeter (Huizum) draaide Albert als derde om de eerste boei. In de daaropvolgende kruisrakken naderde onze kapitein Huizum om deze met een bekeken manoeuvre de loef af te steken. Tweede! Steeds dichter naderde het Lemster Skutsje het skûtsje uit Heerenveen. Zou het dan toch lukken die o zo gewenste eerste plaats? Vanaf dat moment kwam Huizum steeds verder opzetten. Albert moest de aanval op Heerenveen afbreken om te verdedigen op Huizum. Toch gelukte het laatstgenoemde om het Lemster Skutsje te passeren. In het slot van deze fantastische zeilwedstrijd was het Willem Zwaga (Leeuwarden) die Albert voorbij zeilde. We zullen dit seizoen maar zeggen “de Leeuw is los”. Verder liet ons team het niet komen. De finishlijn werd gepasseerd op een vierde plaats. Petje af voor schipper en bemanning want wat hebben ze het vanmiddag op een woelige Fluessen voor de kiezen gekregen. En dat geldt natuurlijk ook voor de concurrentie. Heerenveen won, Huizum werd tweede en Leeuwarden derde. Jaap Zwaga (Langweer) verliet de wedstrijd, hij voelde zich niet zo goed, het kan de beste overkomen. Gerhard Pietersma (Eernewoude) de trotse klassementsleider verliet het wedstrijdwater na een bakboord-stuurboord situatie. Hij zat fout en nam zijn verlies. Toch leidt hij nog steeds het klassement voor Leeuwarden, Heerenveen en Grou. Albert Visser staat zevende met 22 punten. Morgen zeilen de skûtsjes op het IJsselmeer bij Stavoren.