Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Sneek, 2014

Lemmer had niet een super start maar ging met een keine bakboord slag richting eiland een lange bakboordslag vanaf het starteiland maken om de hoogste ton te kunnen bezeilen. Met toch nog een extra slag kwamen Albert en zijn bemanning als zesde rond de ton.  In het voor de windse rak is een ieder geneigd een positie in te nemen om zo goed mogelijk om de komende ton te kunnen zeilen. Earnewâld nam de ton als eerste . Lemmer kwam als negende om de ton.  Een paar plaatsen verlies. 

 

Na de ton dwars door het midden veld proberen weer dichter bij de voorste skûtsjes te komen. Om de ton te kunnen bezeilen moest er toch een slag worden gemaakt richting het starteiland. Lemmer had zijn plaatsen weer terug en kwam als zesde rond de ton. Weer in het voor de windse rak komen toch vaak skûtsjes weer bijeen en is het oppassen geblazen om in een redelijk goede positie te blijven. Dit lukte knap. 

 

De finish was er ingelegd. Kijken naar de skûtsjes die om je heen zitten. Woudsend had net een betere slag kunnen maken richting finish dan Lemmer. Zij pikten net voor Lemmer het zesde plekje in. Lemmer werd zevende. Winnaar deze werdstrijd werd Joure. En kampioen werd Douwe Visser van Grou. In de einduitslag werd Lemmer vierde. Net naast het podium maar kan naar een mooie twee weken terug zien.