Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Skûtsjebloed

Nieuw boek over skûtsjeschippers

Op 26 juli, twee dagen voor de start van het SKS-skûtsjesilen in Grou, verschijnt het boek ‘Skûtsjebloed – 14
bijzondere schippersportretten’. Een boek met per SKS-skûtsje een persoonlijk verhaal van een schipper of oud-schipper. Verhalen van 10
pagina’s, de helft tekst en de helft beeld. Het boek bevat 152 pagina’s, formaat 17×24, full colour en met een harde kaft. Prijs 20 euro, verkrijgbaar in de boekhandel (o.a. Primera Lemmer) en via www.uitgeverijlouise.nl

De verhalen zijn geschreven door Bonne Stienstra en Anne Roel van der Meer. Het is een zeer lezenswaardig boek geworden, met spraakmakende verhalen en dito fotografie.
Met een prachtige vormgeving en opmaak in frisse ‘water-kleuren’.

Zeven huidige schippers zijn geïnterviewd en zeven oud-schippers. Enkele namen zijn Rintje Ritsma (de 104-jarige Lemster, een bijzonder verhaal!), Ulbe Zwaga, Lodewijk Meeter, Jacob Zwerver, Tjitte Brouwer, Douwe Visser (sn), Wiemer Hoekstra, Gerhard Pietersma, Pieter Meeter en Dirk Jan Reijenga.

‘Skûtsjebloed’ is een boek met ‘oral history’. Een deel van de skûtsjecultuur, die in verhalen overgaat van schipper naar schipper, ligt nu vast in woord en beeld.