Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Schitterend tweede bij Eernewoude.

Waar gaat dit naartoe dit kampioenschap met Albert Visser en zijn team. Het begin is in elk geval fenomenaal. Na drie wedstrijden staat de trots van Lemmer bovenaan in het kampioenschap. Vanmiddag op de nauwe wateren bij Eernewoude lieten de mannen van het Lemster Skutsje zien dat ze uit het ware zeilershout zijn gesneden. Met startnummer 12 moest er eigenlijk heel wat gebeuren om een plaats op het podium te bezeilen. Als een mes sneed Albert Visser door de spreekwoordelijke boter. Route na route schoof hij plaatsjes naar voren. En dat in een wedstrijd bij een mooie wind maar zoals te doen gebruikelijk bij Eernewoude tussen het geboomte en op nauw vaarwater.
Als vijfde finishte Albert Visser maar omdat hij al bij bordje nummer 12 kon finishen schoof hij nog drie plaatsen op om uiteindelijk als tweede te finishen. Voorwaar een fenomenale prestatie. Van twaalf naar twee! Bij Grou derde, gisteren bij de Veenhoop tweede en vandaag met een tweede plaats wederom op het podium en daardoor klassementsleider. Een begin van dit kampioenschap die ons team eigenlijk niet beter had kunnen wensen.
De start vanmiddag was net als gisteren een probleem. Opnieuw een sleepstart omdat de skûtsjes niet vanwege de windrichting uit de Langesloot konden zeilen. Gisteren zaten de touwen die de schepen aan elkaar verbonden niet goed vast waardoor de sleep-procedure opnieuw moest. Vanmiddag dreven de laatste skûtsjes op de steigers zodat ook deze sleepstart opnieuw moest. Wederom indrukwekkend de veertien skûtsjes in een lange sleep achter sleepboot de Argus. Op het Zandmeer werd het startschot gelost en kon de derde race beginnen. Kopstart was voor Auke de Groot (Stavoren), hij lootte startnummer 1. Echter in het kruisrak in de nauwe Folkertsloot kon hij de aanvallen van Douwe Visser (Grou) en Sytze Brouwer (Heerenveen) niet parreren. De laatste twee hebben de gehele race elkaar het leven zuur gemaakt maar het was uiteindelijk Heerenveen die er met de winst vandoor ging. Ook hier dus net als gisteren finishen op je startnummer. Daardoor wurmde Gerhard Pietersma (Eernewoude) zich nog naar de derde plaats en moest Grou lijdzaam toezien het podium te missen.
Albert Visser start morgen op het ruime Sneekermeer bij Terhorne als klassementsleider en mag daarom de oranje leiderswimpel gaan voeren. Onze roerganger en zijn bemanning voelen zich helemaal thuis op ruim water. Het begin is in ieder geval geweldig en zoals ik al zei, wie weet waar dit toe gaat leiden…

UITSLAG EERNEWOUDE: 1. Heerenveen, 2. LEMMER, 3. Eernewoude, 4. Grou, 5. Leeuwarden, 6. Stavoren, 7. Langweer, 8. Huizum, 9. Joure, 10. Sneek, 11. Woudsend, 12. Drachten, 13. Akkrum, 14. Halve Maen.