Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Proloog 2014

Vanmorgen toch wat vreemd. Je hoort verwachtingen over de dag en je stapt over de dijk en constateert dat er veel meer wind is dan er is voorspeld. De start was vreemd. Het leek net of Lemmer, Woudsend en Joure te laat waren. In een slag achter de Sneker Pan wist men redelijk naar voren te komen. Maar wat was de wind stevig aanwezig. Sommige skûtsjes hadden veel moeite met de wind. De Sneker Pan was als eerste om de hoogste ton maar de Grousters zaten hun vlak op de hielen. De Lemsters wisten als vijfde de ton te passeren. Vóór het Lemster skûtsje zeilden de beide Douwes maar ook Jeroen Pietersma met Drachten en Auke de Groot.
Wat Lemmer ook probeerde, Drachten en de SWH maakten geen fout. Nam Lemmer de buitenste ton en probeerde via een tussenslag toch naar voren te komen. Het lukte niet. De Drachsters wisten hun voorsprong te behouden en de SWH wist knap op een derde plekje te blijven. Na het 2e rondje streken de voorste skûtsjes hun zeilen. Men vond het niet meer verantwoord om verder te zeilen. Lemmer eindigde als vijfde. Douwe Visser van Grou eindigde als winnaar van de Proloog 2014. Proficiat.

_MG_4245 _MG_4319 DSC08410 DSC08419

(Met dank aan Jaap Cuperus voor het verslag en de foto’s)