Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Prachtig derde bij Terherne

Ruim water, een heerlijke wind kracht vier tot vijf, en daar was ie dan het Lemster Skutsje. De beloning voor een geweldig gezeilde race in de vorm van een derde plaats, en meer dan terecht. Albert Visser had met zijn bemanning een prachtige start hoog bij de startlijn. En exact op het startsein denderde het Lemster Skutsje hoog en scherp zeilend richting bovenboei. Als zevende rondden de mannen het eerste merkteken. Sytze Brouwer (Heerenveen) nam de kop gevolgd door Douwe Visser (Grou). Laatstgenoemde pakte in het daaropvolgend kruisrak de kop nadat Sytze iets te ver was doorgevaren. Het zal absoluut de ervaring van de meervoudig kampioen geweest zijn. De voorsprong van Grou nam alleen maar toe en de mannen van het skûtsje uit Heerenveen hebben de rest van de race alleen maar de kont van het skûtsje van Grou kunnen bekijken.
Albert Visser nam natuurlijk geen genoegen met een zevende plaats. En wat liep zijn skûtsje bij deze omstandigheden geweldig. Route na route werd een concurrent vakkundig voorbij gezeild. Zijn slagen perfect uitgekiend en met de geoliede combinatie schipper, bemanning en perfect uitgetrimd skûtsje; het moet een machtig gevoel hebben gegeven. Uiteindelijk belandde Albert Visser op een derde plaats. De twee skûtsjes voor hem, Grou en Heerenveen lagen te ver voor om deze nog te kunnen achterhalen.
Wel moest Albert nog Pieter Meeter (Akkrum) die aan een geweldige opmars bezig was zich van het lijf houden. Bekwaam hield hij de mannen uit Akkrum achter zich. Triomfantelijk gejuich klonk vanaf het Lemster Skutsje nadat men als derde de finish passeerde. Na twee stille dagen hebben de heren laten zien wat ze bij een stevige wind werkelijk in hun mars hebben. Dit smaakt zeker naar meer. Maar nu even lekker nagenieten van deze poduimplek behaald op het Sneekermeer na een werkelijk prachtige zeilwedstrijd. Morgen zeilen de skûtsjes hun wedstrijd op de Langweerder Wielen bij Langweer. Bekend is geworden dat de inhaalwedstrijd komende dinsdag bij Woudsend zal beginnen met een sleepstart. Dit ter compensatie van het voordeel dat de schippers hadden bij de Veenhoop, vooral zij die vooraan mochten starten. Omdat Eernewoude werd afgelast zal de startvolgorde van de loting voor Eernewoude de volgorde van de sleepstart zijn.
UITSLAG TERHERNE: 1. Grou, 2. Heerenveen, 3. LEMMER, 4. Akkrum, 5. Drachten, 6. Eernewoude, 7. Sneek, 8. Woudsend, 9. Joure, 10. Stavoren, 11. Leeuwarden, 12. Huizum, 13. Langweer, 14. Halve Maen.