Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Opmars Albert Visser bij Langweer

Na de prachtige derde plaats gisteren behaald bij Terhorne hesen de mannen van het Lemster Skutsje vanmiddag de zeilen voor de vierde wedstrijd van het SKS-kampioenschap 2018. Met het heerlijke gevoel van gisteren nog in het achterhoofd was het Albert Visser er alles aan gelegen om opnieuw een topnotering te laten bijschrijven. Onder dreigende onweersluchten en een matige wind kon de race een aanvang gaan nemen. Maar de alles beslissende start; hij moet goed zijn om bij de voorsten mee te kunnen strijden. Gisteren was deze start voor Albert fantastisch en dat leek er vanmiddag net na 14.00 uur opnieuw op. Misschien iets te gretig stoof het Lemster Skutsje net te vroeg over de startlijn. Valse start voor Albert, snel terugdraaien en opnieuw starten om van daaruit naar voren te zeilen. Maar vanaf dat moment was meteen duidelijk dat onze kapitein niet bij de kopgroep bij de ronding van de eerste boei zou horen. Op de dertiende plaats gelegen kon het team aan een opmars/inhaalrace gaan beginnen.
Hoe verrassend was het dat Willem Zwaga (Leeuwarden) brutaal de kop pakte, een teken dat zijn overwinning van afgelopen zaterdag geen eendagsvlieg betrof. Gedurende de wedstrijd waarbij de wind steeds verder in kracht afnam stond Willem de koppositie niet meer af. Hij kon zijn tweede overwinning bijschrijven; een prestatie van formaat in dit zeer aan elkaar gewaagde skutsjeveld. Het leek erop dat Albert Visser een teleurstellende middag zou gaan beleven achteraan de vloot liggend. Maar dan ken je Albert en zijn team nog niet. Vooral in de laatste route wist men zeer bekeken en meesterlijk de slagen kiezend steeds verder naar voren te zeilen. Het op een na laatste kruisrak werd afgerekend met onder andere Sneek, Langweer, Grou en Heerenveen. Toch niet de minsten uit de vloot. En waar het de hele race niet op leek uit te draaien gebeurde toch. Het team van het Lemster Skutsje nestelde zich, terwijl de regen met bakken op de vloot neerdaalde met zelfs af en toe een onweersklap, in de middenmoot en finishte als achtste. Vooraf misschien niet het gehoopte resultaat maar gezien de valse start mag dit een prestatie van formaat heten.
Gerhard Pietersma (Eernewoude) werd tweede en doet hiermee uitstekende zaken voor het tussenklassement. Hij leidt voor Douwe Visser (Grou) en Willem Zwaga (Leeuwarden) die eigenlijk denk ik niet weet wat m deze week allemaal overkomt. Albert Visser staat op een keurige zevende plaats met 18 punten. En met ons team en skûtsje in deze vorm mogen de mannen zeker omhoog kijken!

UITSLAG LANGWEER: 1. Leeuwarden, 2. Eernewoude, 3. Halve Maen, 4. Joure, 5. Akkrum, 6. Huizum, 7. Drachten, 8. LEMMER, 9. Heerenveen, 10. Grou, 11. Langweer, 12. Sneek, 13. Woudsend, 14. Stavoren (uitgevallen met averij).