Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Opendag Lemster Skûtsje

 Met veel genoegen nodigen wij, de Stichting Lemster Skûtsje, u hierbij uit voor de open dag op zondagmiddag 5 juni. U kunt dan een kijkje komen nemen op ons prachtig gerenoveerde skûtsje. 

In het najaar van 2010 is het skûtsje naar Straalbedrijf Bakhuizen vervoerd. Daar is het schip ontdaan van alle oude verf en plamuur en is een nieuw verfsysteem aangebracht. Ook is, waar nodig, slecht ijzerwerk vervangen. Een uitgebreid foto verslag van deze activiteiten kunt u op onze site vinden. Zo hebben wij ons prachtige skûtsje voor de komende jaren geconserveerd. Naast deze conserverende werkzaamheden willen we dit jaar natuurlijk ook sportief hoge ogen gooien. Daarom is in samenwerking met de betrokken partners: Straalbedrijf Bakuizen, Hempel en de Friese Verfhandel Leeuwarden gekozen voor de meest geavanceerde behandeling van het onderwaterschip. 

Het resultaat van dit werk mag er zijn, en het is dan ook daarom dat wij u uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Zonder uw financiële bijdrage zouden wij namelijk niet in staat zijn dit prachtig stukje fries cultuurgoed optimaal in de vaart te houden. 

Daarom graag tot ziens op zondagmiddag 5 juni in Lemmer. Het skûtsje ligt aan de Kortestreek  ter hoogte van het monument van de lemster visserman. 

Namens het bestuur, 

Hendrik F. Hak
Secretaris