Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Magistrale overwinning Albert Visser bij Grou!

Wil je het nog mooier hebben, een schitterende ouverture van de S.K.S. bij Grou met als slagroom op de taart de magistrale winst van Albert Visser met ons Lemster Skutsje. Een prestatie van formaat! Hoe kan je dit kampioenschap mooier beginnen…Van kop af, na een fenomenale start stoof Albert met zijn bemanning over Pikmeer en Wijde Ee bij Grou naar een vorstelijke eerste positie om deze gedurende de adembenemende race niet meer uit handen te geven. Al kwam neef Douwe Visser (Grou) in het laatste deel van de wedstrijd nog akelig dichtbij. Albert bleef de mannen uit Grou nipt voor en won hiermee de eerste wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Dolle vreugde aan boord van het Lemster Skutsje en natuurlijk op ons volgschip Marita. Vorig seizoen geen wedstrijd gewonnen en dan nu tijdens de start van de S.K.S. is het meteen prijs. Het schip kan het, schipper en bemanning ook maar het moet allemaal net even passen. En vanmiddag in het zonovergoten Grou was daar de ultieme beloning. Duizenden toeschouwers op en om het water waren getuige van een wedstrijd om je vingers bij af te likken. De oostelijke wind maakte het mogelijk een kruisrak te zeilen over de Wijde Ee. Na de start denderde de S.K.S.-armada richting de eerste bovenboei. Zoals al gememoreerd rondde Albert als eerste gevolgd door Auke de Groot (Stavoren). Meteen hierna ontstond al het eerste conflict. Pieter Meeter (Akkrum) kwam in de draai bij het merkteken en Gerhard Pietersma (Eernewoude) meende nog ruimte genoeg te hebben om zijn schip tussen dat van Akkrum en de boei te sturen. De schepen raakten elkaar. Door deze manoeuvre brak de gaffel van het skutsje van Akkrum en zij konden de strijd meteen staken. Na de wedstrijd werd Eernewoude hiervoor bestraft met 14 punten. Kampioenskandidaat Sytze Brouwer (Heerenveen) startte bijzonder matig en streed zijn strijd onverwacht in de achterhoede. Gedurende de race, er woei een stevige wind kracht vier tot vijf, ontstonden er regelmatig hachelijke situaties die door absoluut vakmanschap van de veertien schippers tot een goed einde werden gebracht.

Kortom het was een prachtige middag tijdens de start van het elf dagen durend kampioenschap. Absolute reclame voor het skûtsjesilen. En bovenal een memorabele dag voor Albert Visser met zijn bemanning. De eerste klap is een daalder waard en deze fenomenale zege neemt niemand ze meer af. Maandag zeilen de veertien van de S.K.S. bij de Veenhoop. Albert lootte gister een eerste startplaats. Wie weet wat er nog meer in het vat zit. Maar nu eerst een avond en zondag lang nagenieten van deze fantastische zeilmiddag.

Uitslag Grou: 1. LEMMER, 2. Grou, 3. Stavoren, 4. Sneek, 5. Joure, 6. Huizum, 7. Halve Maen, 8. Heerenveen, 9. Leeuwarden, 10. Langweer. Door toegekende protesten kregen Drachten, Eernewoude en Woudsend ieder 14 punten. Akkrum viel uit en krijgt vanaf de wedstrijd van komende maandag het gemiddelde van zijn resultaten bij elke wedstrijd.