Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Loting Grou 3 augustus.

In een bomvolle feesttent in Grou is vanavond traditioneel de aftrap verricht voor het SKS-kampioenschap 2018. Schippers en bemanningen van de veertien skûtsjes vergezeld door familie, supporters, besturen en oudgedienden; noem maar op, een ieder die het skûtsjesilen een warm hart toedraagt gaf acte de présence. Rond 20.00 uur opende de voorzitter van de commissie Grou de avond gevolgd door een welkomstwoord van de voorzitter van de SKS Rene Nagelhout. Ook verwelkomde hij de nieuwe schipper op de Sneker Pan Jappie Visser en die van het Jouster Skutsje Rinus de Jong. Rene wenste de veertien schippers en bemanningen een prachtig en vooral sportief kampioenschap.
En wat voor kampioenschap gaat dit worden. Ongetwijfeld een ongemeen spannende met veel kanshebbers die maar dolgraag het zilveren skûtsje van de winnaar van vorig jaar Douwe Visser (Grou) willen gaan overnemen. En onder de vele kanshebbers wordt vaak Albert Visser van ons Lemster Skutsje genoemd. De prachtige vijfde plaats van vorig jaar is niet genoeg. Albert wil met zijn team dolgraag doorstoten naar de top drie, en de nestor van de hedendaagse skutsjevloot wil niets liever (net als de vele lemster supporters) de vacante titel 2018 op zijn naam schrijven.
Het is nog niet zover maar bestuur, sponsoren, donateurs en supporters van het Lemster Skutsje wensen Albert en zijn crew enorm veel succes toe de komende elf wedstrijden.
Hoogtepunt van deze avond de loting voor de walstarts bij de Veenhoop en Eernewoude. Ui de pet van wijlen Fokke Wijkstra trok Albert Visser nummer 5 bij de Veenhoop. In omgekeerde volgorde betekent dit een 10e startpositie vanuit de Langesloot bij Eernewoude. Op bijgaande foto kunt u de volledige uitslag van de loting raadplegen.

Vanaf morgen, dan start de wedstrijdenreeks op Pikmeer en Wijde Ee bij Grou, plaatsen we elke avond op deze site een vers wedstrijdverslag aangevuld met een serie foto’s van desbetreffende wedstrijd waarbij natuurlijk de nadruk zal liggen op de prestaties van ons Lemster Skutsje!