Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Lemster baai Albert Visser niet goed gezind.

Je hebt als schipper van die dagen dat het allemaal net niet gaat zoals je van te voren had bedacht. Vanmiddag de wedstrijd op het IJsselmeer bij Lemmer; de baai die Albert en zijn bemanning kennen als hun broekzak. Net als vorig seizoen wilden Albert en zijn team vlammen op thuiswater en net zulke successen boeken als toen. Maar de baai was hen vandaag niet goed gezind. Bij een klein briesje vertrokken de veertien van de SKS vanmiddag voor alweer de 7e wedstrijd van dit seizoen. Met voor Albert in het achterhoofd een plaats op het podium komende vrijdag in Sneek kon de race beginnen. Het kruisrak na de start leverde niet het gewenste resultaat. In tegendeel. In een kluwen van skûtsjes moest Albert met zijn bemanning een plek zoeken. Lastig omdat de wind op dat moment even helemaal wegviel. Rond de tiende plaats kon onze roerganger zijn weg vervolgen. Zoals we eigenlijk verwend zijn gaan we er gemakshalve vanuit dat ons team de weg naar voren makkelijk weten te vinden. Zo niet vanmiddag. Een wedstrijd die in de middenmoot werd gestreden. Tot we halverwege de wedstrijd Albert Visser de boei bij het strand als dertiende zagen ronden. Een positie die we lang niet meer van Albert Visser en zijn bemanning hebben gezien en dat nog wel voor ons fanatieke thuispubliek.

In het tweede deel van de race werd alles nog eens extra op scherp gezet en werden nog vijf skûtsjes ingehaald om uiteindelijk als negende te worden “afgeschoten”. Directe concurrent om de tweede plaats in het eindklassement Sytze Brouwer (Heerenveen) lag tijdens de wedstrijd zelfs even veertiende; hij werd met zijn bemanning twaalfde in de eindrangschikking van vandaag. Runner-up debutant Sieberen van Terwisga (Eernewoude) werd derde en klopt nadrukkelijk aan de deur. Om aan te geven hoe spannend het gaat worden in de strijd om plaats twee en drie; Albert Visser staat nu tweede met 33,8 punten, Heerenveen derde met 33,9 punten en Eernewoude vierde met 34 punten. Zelfs Willem Zwaga (Leeuwarden) heeft nog kans op het podium met 37 punten.

Douwe Visser (Grou) won vanmiddag voor de vierde maal op rij en hengelde daar mee de SKS titel 2023 binnen. Er staat geen maat op deze schipper en zijn bemanning en het is dan ook meer dan een verdiende titel. Ook vandaag finishte hij met een riante voorsprong. Voor het eerst in 23 jaar is een schipper al kampioen met nog twee wedstrijden in het verschiet. De titel van Douwe Visser is al zijn 7e bij de SKS en daarmee schaart hij zich bij de allergrootsten die de SKS heeft voortgebracht.

UITSLAG LEMMER: 1. Grou, 2. Stavoren, 3. Eernewoude, 4. Langweer, 5. Akkrum, 6. Leeuwarden, 7. Joure, 8. Halve Maen, 9. LEMMER, 10. Sneek, 11. Huizum, 12. Heerenveen, 13. Woudsend, 14. Drachten.