Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Lemmer Ahoy, dag 3

De laatste dag alweer van de Lemmer Ahoi wedstrijden. Wat een prachtig weer hadden we dit jaar. Veel wind, dat wel, maar een heerlijke temperatuur en droog.
Vandaag was de verwachting dat er nog weer wind zou zijn dan gisteren. Maar toen ik naar het skûtsje toe fietste viel mij de wind juist mee.
Dat vond Johannes ook, want er werd besloten om onder vol tuig het water op te gaan. Wel hebben we weer enkele dingen gewijzigd m.b.t. de zeiltrim, maar zo zijn we iedere training, en dus ook iedere wedstrijd bezig om het optimale te vinden. Het doel is natuurlijk om in juli het skûtsje zo goed mogelijk te laten zeilen en dat bereik je alleen maar door veel uit te proberen.
De start verliep vreemd. Want slecht 20 seconden voor de start klonk een sein vanaf de Shantyman en werd de start uitgesteld. Later hoorden wij dat de Shantyman niet goed vast lag achter het anker en langzaam wegdreef. Toch was het wel jammer, want wij lagen prachtig hoog en hadden gevoelsmatig goed kunnen starten.
En zoals wel vaker, de 2e start was slechter. Wij kwamen onvoldoende in het voorste deel van de wedstrijd terecht en moesten in gaan halen. Dat blijft een probleem, want er zijn, behalve onze eigen 25 skûtsjes, nog eens 35 skûtsjes in het wedstrijdwater van de andere 2 klassen. Die kom je ook steeds tegen, waardoor de wind iedere keer weer gebroken wordt.
Toch zeilde het skûtsje goed. Wij konden het goed vergelijken met andere skûtsjes en dat is een goede graadmeter. En als ik zag hoe wij andere skûtsjes konden weerstaan, soms hoger aan de wind zeilden of soms  sneller liepen dan geeft dat een goed gevoel.
De uitslag was niet om tevreden van te worden. Want wij werden vandaag 13e. Doordat de slechtste wedstrijden ook nog eens afgetrokken mocht worden, werden wij uiteindelijk 12e in het klassement. Ik had dat graag beter gezien.
Maar wij hebben een paar keer een slag gemaakt die achteraf niet de juiste bleek te zijn geweest. Dan verloren wij weer wat we eerder hadden gewonnen. Maar, zo eerlijk moet ik wel zijn, dat hoort natuurlijk wel bij het zeilen. De wind kan niet altijd mee zitten, daar hoort ook wel eens tegenwind bij. Dat zijn dan ook zeker aandachtspunten waar wij hard aan moeten en ook zullen werken.
Voorlopig duurt het even voordat er weer een wedstrijd komt. Dat wordt pas de proloog op Stavoren. Dat is een soort van generale repetitie, waar alleen de skûtsjes van de SKS aan mee doen. Voor die tijd trainen we nog vaak. Daarnaast zeilen we nog met sponsors of gasten.
Morgen is er een open dag en kan iedereen het skutsje komen bezichtigen. Het ligt dan de hele dag in het centrum van Lemmer. Dit staat op onze website wel vermeld. Dus misschien tot morgen en anders tot u weer een verslag leest.