Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Lemmer (2) 2013,Lemmer elfde

Lemmer, de 2e dag

Het was twee uur en er was heel weinig wind. Ingrediënten om weer een drijfpartij te laten zien aan het publiek. De wedstrijdcommissie besloot de wedstrijd voor onbepaalde tijd uit te stellen. En dat was een uitstekende beslissing want er kwam wind. Een hele mooie bries.

De start kwam en de skûtsjes waren gretig. Heel gretig zelf want de eerst start was een massale valse start. De 2e start was goed maar niet voor lemmer. Lemmer kwam als dertiende rond de hoogste ton na een lange bakboordslag.  Je kijkt met het ronden van de ton verbaasd naar voren want daar liggen Joure en Sneek. De middag compleet want deze twee skûtsjes zeil je er zo maar niet uit.  Toch proberen. In de route van de Industrieweg naar de dijk aan de overkant lukte het Lemmer om Sneek en Joure voorbij te komen. De verrassing voor het publiek is compleet. Je houdt er wel rekening mee dat wanneer deze skûtsjes de kans krijgen om naar voren te komen je ze niet kunt tegenhouden omdat ze niet voor niets hoog in het klassement staan. Je probeert dan nog wel de twee skûtsjes achter je te houden maar even later heb je de twee skûtsjes niet achter je maar ze hebben je achter gelaten.

Lemmer probeert zelf ook nog naar voren te zeilen maar komt helaas niet verder dan een elfde plek. Winnaar deze middag werd Pieter Brouwer met de Gerben van Manen.

Met dank aan Jaap Cuperus