Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Langweer, 2014

Lemmer had een mooie start vandaag. Onder in het veld had lemmer zijn plekje gevonden en wist vandaar met een aantal prachtige slagen mooi naar voren te zeilen.  Samen met de Halve Maen en met Grou op de hielen. In het voor de windse rak zie je een aantal skûtsjes  tussen jou en de boei verscchijnen. Lemmer zeilt nu opeens op een derde plaats achter Earnewâld en Akkrum.  Op naar de boei bij het strand is het achterelkaar aan zeilen.

 

Tot het moment dat de Halve Maen ree gaat moet Lemmer mee.  Mooi  is dat Earnewâld en Akrum ook direkt reargeren en op afstand goed  de situatie beoordelen wat vlak achter hun gebeurd.  Maar de slagen die Wij doen lopen prachtig. Akkrum heeft meer moeite en Earnewâld valt terug naar een vijfde plek. Lemmer ligt mooi op kop maar weet dat dit ook zoweer kan veranderen. In het voor de windse rak zie je dat Akkrum wel snel  loopt. 

 
Achter houdt Earnewâld de deur dicht voor Leeuwarden.  De ton bij het dorp neemt Lemmer ook als eerste. Op naar de ton bij de rijksweg lukken slagen niet meer en zie je Akkrum en Earnewâld voorbij zeilen. Nog net voor Woudsend weet Lemmer de ton te bezeilen  en het derde plek te bemachtigen.  Akkrum en Earnewâld zijn weg en Lemmer weet niet meer dichterbij te komen. Achter Akkrum en Earnewâld weet Lemmer derde te worden op Langweer. Een prima prestatie van Albert Visser en zijn bemanning.


(Jaap Cuperus)