Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Keurige vierde plaats Albert Visser bij Stavoren.

In de strijd om de titel hebben Albert Visser en zijn bemanning een keurige vierde plaats behaald op een kalm IJsselmeer bij Stavoren. En daar zag het na de start van de wedstrijd absoluut niet naar uit. Vaak is het lastig om te beoordelen waar m de kneep zit. Daarvoor moet je aan boord zijn. Feit is wel dat Albert boven bij het startschip zijn start wilde maken. Vooraf wordt al aan boord overlegd waar je de beste start wilt gaan maken. Meerdere skûtsjes lagen bovenin bij het startschip waardoor er te weinig ruimte was om een mooie hoge perfecte start te maken. Bij het startschot lag Albert achter de concurrentie en kon geen plaatsje meer vinden om een mooie start te maken. Als laatst liggen skûtsje dreef hij over de startlijn. De overeenkomst met gisteren was groot, echter was deze start niet vals. Maar toch moesten de mannen aan de bak om naar voren te zeilen om niet teveel punten op te lopen bij deze race. Per slot van rekening is Albert klassementsleider en dat wil hij en zijn team ook graag blijven tot na de finale in Sneek komende vrijdag.
Een schitterend gezeild kruisrak op naar de eerste boei deed het m voor het team van het Lemster Skutsje. Na de mislukte start rondde men als zesde de eerste boei, kort gezegd geweldig! De wedstrijdcommissie had een prachtige route op het IJsselmeer bij Stavoren uitgelegd. Het wordt dezer dagen een gewoonte; de “gate” baan.
De honger naar succes was bij Albert Visser nog niet gestild. Hij wilde verder naar voren. Toch bij de weinige wind vanmiddag, ze veranderde ook nog regelmatig van richting, een lastige klus. Scherp en gefocust zeilen en continu opletten welke slagen je maakt het maakte het er allemaal niet gemakkelijker op. Toch stoomde Albert op richting de voorhoede. bij het begin van de derde route lagen de lemsters zelfs derde achter Jappie Visser (Sneek) en Harmen Brouwer (Langweer). Directe concurrent van onze roerganger was vanmiddag Willem Zwaga (Leeuwarden). Albert en Willem kozen bijna elke route een andere koers, om bij het ronden van de bovenboei weer vlak bij elkaar re zitten. Willem Zwaga troefde Albert Visser af en stevende riant op de derde positie af. Albert was en bleef vierde en kon daar met zijn team zeer tevreden over zijn. Temeer daar directe concurrent in de strijd om de titel Douwe Visser (Grou) op de vijfde plaats achter Albert Visser lag en op die positie ook finishte.
Gadegeslagen door duizenden toeschouwers op de dijk bij Stavoren ontspon zich een prachtig duel om de winst. Sneek lag nog op kop bij de laatste ronding van de bovenboei. Langweer zat m op de kont en wist met een tactische meesterzet Sneek af te troeven. Harmen Brouwer (Langweer) pakte hierdoor de winst. Door de vierde plaats van Albert Visser blijft hij na de eerste week zeilen dit kampioenschap leider in het klassement. Nog vier wedstrijden te gaan en de spanning loopt op. Zou het dit jaar dan toch eindelijk voor Albert Visser lukken om de titel mee naar Lemmer te nemen?

UITSLAG STAVOREN: 1. Langweer, 2. Sneek, 3. Leeuwarden, 4. LEMMER, 5. Grou, 6. Akkrum, 7. Heerenveen, 8. Drachten, 9. Stavoren, 10. Eernewoude, 11. Halve Maen, 12. Huizum, 13. Woudsend, 14. Joure.
TOP DRIE KLASSEMENT: 1. LEMMER 16 punten, 2. Grou 17,7 punten en 3. Sneek 29 punten.