Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Kansen op titel slinken na zesde plaats op Heegermeer

Met een zesde plaats op het Heegermeer vanmiddag zijn de kansen op prolongatie van de SKS titel een stuk kleiner geworden. Douwe Visser (Grou) pakte bij Woudsend zijn derde overwinning van dit kampioenschap. Het verschil tussen Douwe en Albert is inmiddels opgelopen tot bijna tien punten. En in de vorm waarin de mannen uit Grou op dit moment verkeren lijkt hen niets van de titel te kunnen weerhouden. Als supporters van Albert Visser en zijn bemanning hopen we natuurlijk dat in de nog resterende vier wedstrijden de kansen nog zullen keren. En de strijd is natuurlijk nog niet gestreden tot het laatste finishschot vrijdag op het Sneekermeer bij Sneek. Wisten Albert en zijn team na een iets mindere start nog wel progressie te boeken gedurende de race; vanmiddag op het Heegermeer was dit helaas niet het geval. Als zevende rondde ons team de eerste boei. In de twee ruime kruisrakken werd herhaaldelijk een aanvallende slag lees keuze gemaakt maar zonder succes. In het slot van de race werd nog Willem Zwaga (Leeuwarden) nog ingehaald maar verder dan een zesde plaats kwam het niet.

De tweede start, de eerste was vals, leek voor Johannes Meeter (Huizum) de sleutel tot de eerste positie te zijn. Maar toch kwam het team uit Grou met een lange bekeken slag nog heel dichtbij om als tweede de boei te ronden. In het daar opvolgend voor-de-winds rak werd Huizum al een prooi voor Grou, die daarna onder kundige leiding van schipper Douwe Visser hun voorsprong verder uitbreidden. Huizum en Pieter Meeter (Akkrum) waren tweede en derde. In de loop van de race kwam Sytze Brouwer (Heerenveen) steeds nader tot deze twee om ze vervolgens met een bekeken slag het nakijken te geven. Heerenveen werd daarmee tweede en nadert Albert Visser in het tussenklassement tot op 0,1 punt. Akkrum staat daar weer 10 punten achter zodat de conclusie al voorzichtig mag worden getrokken dat Douwe, Albert en Sytze, middels er geen gekke dingen gebeuren, de top drie van het eindklassement zullen worden.

Het blijft gelukkig een repeterend verhaal maar ook vanmiddag op een zonovergoten Heegermeer was het een schitterende SKS zeilwedstrijd. Wat treffen de schippers het met schitterend zeilweer. Af en toe viel de wind een beetje weg om vervolgens aan te wakkeren tot een kracht vier. Morgen zeilen de skûtsjes opnieuw op het Heegermeer bij Woudsend. Dit betreft de inhaalwedstrijd van de afgelastte race bij de Veenhoop. In verband met de traditionele intocht in Lemmer morgenavond waar de veertien skûtsjes in het centrum zijn te bewonderen begint de wedstrijd morgen al om 11.00 uur!

UITSLAG WOUDSEND: 1. Grou, 2. Heerenveen, 3. Joure, 4. Huizum, 5. Akkrum, 6. LEMMER, 7. Leeuwarden, 8. Eernewoude, 9. Langweer, 10. Sneek, 11. Woudsend, 12. Halve Maen, 13. Drachten, 14. Stavoren.

Top drie klassement: 1. Grou 7,7 pt, 2. LEMMER 16,8 pt en 3. Heerenveen 16,9 pt.