Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Grou, 2015

Gister de loting, vandaag de wedstrijd op Grou. Een mooi stevig wind. Mooie ingredienten voor een prachtige wedstrijd. Tien over twee de eerste start. Aan het startschip meende men dat er een tweetal skûtsjes een valse start hadden gemaakt maar het contraschip gaf aan dat er wel een vijftal skûtsjes fout waren. Dus een algehele valse start. De tweede start was goed. Moeilijkheidsgraad voor de bezoeker is dat de skûtsjes een aantal sla gen moet maken om bij de Tynje te komen. Lemmer deed het knap en kwam als vierde bij het begin van de Tynje aan. 

Weer op de Wijde Ie lagen de Lemster nog steeds op hun vierde plek. 

Maar de slag weer terug van de Sitebuorster Ie is duidelijk dat Lemmer zijn plekje niet kan vasthouden. Je ziet dat skûtsjes niet helemaal uitkomen in de slag die ze aangaan. 

En dan kom met skûtsjes in het veld die ook moeite hebben om naar voren te komen. Je verdwijnt naar de achterzijde van het veld. Op naar de Sitebuorster Ie raak je los en richting de finish weet je een aantal plekken te winnen. Op de Tynje en op de Pikmar naar de finish zeilt Lemmer al op een zevende plek achter de SWH. 

Het zevende plekje weet Lemmer vast te houden. Winnaar werd Grou. 

De eerste wedstrijd zit er op. Maandag start Lemmer op een tweede plek. Kijkend naar een nieuwe kans.

Jaap Cuperus