Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Friese hoekrace 2013

Friese Hoekrace, de wedstrijd waar het toch opvalt dat je verder in het seizoen komt. Kans op veel wind wat eerst wel was voorspeld maar zaterdagmorgen nadat de skûtsjes waren uitgevaren werd het mistig. Heel mistig. Aan de kant van Polem lag een grote grijze deken over de baai. Na een poosje kwamen er de eerste kontouren van schepen. De eerste van een grote tjalk en even later horden we waar het gezang van kwam. Vlak voor ons lag een driemaster dicht bij de vaargeul. Het blauwe van de lucht kwam langzaam tevoorschijn en de skûtsjes maakte hun gereed om aan de wedstrijd te beginnen. Eerst werd geprobeerd om de start in baai te houden maar de wind varieerde en de skûtten vertrokken naar buiten. De start was er en naar een ogenblik werd het duidelijk dat bij de eerste vijf skûtsjes de skûtsjes van de IFKS goed vertegen woordigd waren. Van de SKS waren alleen maar Joure en Lemmer in de eerste gelederen. Jaap was schipper en wist Lemmer toch naar voren te krijgen en een derde plekje te bezeilen. De tweede wedstrijd was Lemmer weer prima vooraan. Jelle Talsma won deze wedstrijd en Jaap en zijn mensen werden 2e in een wedstrijd waar er op het eind van de wedstrijd nog een aantal stevige vlagen waren. Dit zorgde voor water in de gangpaden bij sommige skûtsjes.
Zondag was er minder wind dan de dag ervoor maar het waren weer de vier skûtsjes van de vorige dag die van voren zeilden. Jelle Talsma, Sikke Heerschop, Joure en Lemmer. Dus mooie omstandigheden voor het Lemster skûtsje. Lemmer eindigde deze dag als vierde achter Joure, Sikke Heerschop en winnaar Jelle Talsma. Algeheel winnaar werd Sikke Heershop. Jaap en zijn mensen eindigde op een knappe derde plek. Voor dit seizoen was dit de laatste wedstrijd voor Lemmer.