Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Friese hoek race 2014


Wat was afgelopen weekend een prachtig mooi zeilweekend. Het Lemster skûtsje deed met de zeilwedstrijd de Friese Hoek mee. Een mooie wind en prachtig mooi weer. Allemaal omstandigheden voor een prachtige wedstrijd. Lemmer zat goed mee van voren. Achter Joure en Akrum kwam Lemmer knap op een derde voor de Sneker Pan voorbij. Een plekje wat men niet kon vasthouden maar met een vierde plek in de eerste wedstrijd was een goed resultaat. De middag hadden de Lemsters een prachtige start. Zij gingen als eerste richting de baai. Maar weer buiten buiten de baai kwam Akrum op en wist het eerste plekje over te nemen. Lemmer streed met de Sneker Pan om het 2e plekje en wist de Pan achter hun te houden.

De 2e dag was het een opleving van skûtsjes die de eerste dag helemaal niet van voren zeilden. Lemmer zeilde de eerste wedstrijd deze dag achter in de middenmoot en wist een negende plekje te bemachtigen.

De laatste wedstrijd was Lemmer in de middenmoot. Lemmer streed met Emanuel, Arend Wisse de Boer een mooie wedstrijd. Lemmer eindigde op een vijfde plek. Op naar de finish wist men voor Arend Wisse de Boer te eindigen. 

In het eindklassement eindigde Lemmer op een vierde plek. Prachtige omstandigheden en een goed georganiseerde wedstrijd. Dank aan de mensen van de Zeven Wolden.


(Jaap Cuperus)