Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Feestelijke finaledag kampioen Albert Visser in Sneek.

Natuurlijk kan ik hier een uitgebreid verslag gaan schrijven over de slotwedstrijd op het Sneekermeer. Maar wat ver boven een wedstrijdverslag uitstijgt is de feestvreugde op en om het Lemster Skutsje tijdens de finaledag. Voor Albert Visser en zijn bemanning stond er niets meer op het spel; de titel was immers al binnen. Wat restte was de wedstrijd lekker zeilen en genieten van wat zou gaan komen. Het team was er op gebrand nog een mooi resultaat neer te zetten. Daar leek het in het begin niet op, bij wederom een kalme schifterige wind, na de start rondde Albert Visser als negende de eerste boei om vervolgens na een voor-de-winds rak als vierde bij de voorhoede aan te sluiten. Uiteindelijk zakte Albert verder af en eindigde de wedstrijd als dertiende (!). Maar dat mocht de pret niet drukken. De titel was immers al binnen. De huldiging op het starteiland daarna was echt eentje met kippenvel. De top drie schippers meerden hun skûtsjes af en lagen met de vlag in top aan de wal. Honderden toeschouwers zagen drie dolgelukkige schippers met hun bemanningen. Het Sulveren Skutsje werd aan Albert Visser, onder groot gejuich, uitgereikt. Het was voor schipper en zijn team een emotionele gebeurtenis. Voor het eerst sinds 1988 haalt Albert de titel weer naar Lemmer. ‘s Avonds werd onze schipper in de feesttent gehuldigd en kreeg de bloemenkrans omgehangen door commissaris der koning Arno Brok. Door Rene Nagelhout, voorzitter van de S.K.S., kreeg Albert de zilveren kampioensschaal uitgereikt en tevens de unieke kampioenswimpel. Daarna barstte er een enorm feest los met als stralend middelpunt Albert Visser en zijn bemanning.
Zaterdag volgt er de huldiging in de kom van Lemmer en ook dat zal een feest worden die zijn weergave niet kent!

UITSLAG SNEEK: 1. Heerenveen, 2. Langweer, 3. Halve Maen, 4. Eernewoude, 5. Stavoren, 6. Grou, 7. Drachten, 8. Woudsend, 9. Joure, 10. Leeuwarden, 11. Akkrum, 12. Sneek, 13. LEMMER, 14. Huizum.

EINDKLASSEMENT: 1. LEMMER, 2, Grou, 3. Langweer.