Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Fenomenale inhaalrace met als beloning een derde plaats!

Sommige wedstrijden en dan vooral deze vanmiddag vanuit het oogpunt van Albert Visser en zijn bemanning zijn met geen pen te beschrijven. Je moet het het met eigen ogen hebben gezien om het te geloven. Op de onstuimige Fluezen bij Elahuizen startte Albert, gretig als hij is, net even te vroeg. Het Lemster Skutsje daverde te snel over de startlijn. Op het startschip werd het terugroepnummer van Albert Visser omhoog gehouden. Eveneens startte Gerhard Pietersma te vroeg, echter hij hij dit niet in de gaten met alle gevolgen van dien. Onze schipper nam de startlijn opnieuw en stoof over stuurboord gelegen de Fluezen over. Het woei vanmiddag kracht vijf tot zes en de bemanningen van de veertien skûtsjes hadden werk genoeg om de schepen op koers te houden en maakten soms vervaarlijk slagzij. Maar wat Albert Visser en zijn team presteerden was echt fenomenaal. Het Lemster Skutsje liep als een speer en de op en top gefocuste bemanning deed wat het moest doen. Elke route werd er met uitgekiende slagen winst geboekt. De groene Ferrari onder de vloot maakte ook nog eens volop snelheid. Ook een teken aan de wand dat het skûtsje momenteel kwa materiaal etc. super is getrimd.
Route na route naderde Albert Visser de voorhoede om zich vervolgens in het gevecht om de eerste plaatsen te mengen. Ook vanuit objectief oogpunt bekeken een prestatie van formaat in de huidige zeer aan elkaar gewaagde S.K.S.-vloot. Wat deed de concurrentie? Douwe Visser (Grou) kon na enkele wisselingen in de voorhoede aan het eind van de wedstrijd zich verzekeren van een tweede plaats. Verrassend lag Pieter Meeter (Akkrum) derde en dat terwijl hij, meestal een kandidaat voor het kampioenschap, een beroerde serie van vijf wedstrijden had gezeild.
Ver voor de vloot uit lag Gerhard Pietersma (Eernewoude) en hij leek dan ook onbedreigd zijn eerste zege dit kampioenschap te boeken. Hij passeerde na een schitterende zeilpartij de finishlijn maar werd tot zijn grote verbazing niet “afgeschoten”. Dus geen eerste plaats. Gerhard was zich van geen kwaad bewust en vertelde later dat hij niet in kennis was gesteld van zijn valse start en protesteerde tegen de wedstrijdcommissie. Op moment van dit schrijven is over een uitslag nog niets bekend. Albert Visser en zijn bemanning eindigden als vierde(!!) na vals gestart te zijn. Als laatste bij de eerste boeironding en bij de eersten finishen. Zoals ik al zei een prestatie van formaat! Doordat Eernewoude niet wordt meegeteld in de dagklassering schuift Albert zelfs door naar het podium met een derde plaats. Directe concurrent Douwe Visser (Grou) won daardoor deze race op de Fluezen. Samen met Albert Visser lopen deze twee heren er een beetje uit in de top van het klassement. Albert is eerste met 12 punten en Douwe tweede met 12,7 punten. Derde is op redelijke afstand Sytze Brouwer (Heerenveen), hij heeft 24,9 punten. Doordat Gerhard Pietersma een protest heeft ingediend tegen de wedstrijdcommissie is de uitslag voorlopig. De jury heeft beide partijen gehoord en doet geen uitspraak. Zij geeft haar advies door aan de S.K.S. die binnen twee dagen een besluit moet nemen.

UITSLAG ELAHUIZEN: 1. Grou, 2. Akkrum, 3. LEMMER, 4. Drachten, 5. Heerenveen, 6. Halve Maen, 7. Stavoren, 8. Sneek, 9. Woudsend, 10. Leeuwarden, 11. Langweer, 12. Joure, 13. Huizum, 14. Eernewoude.