Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Elahuizen 2015

Het startschot werd gegeven deze middag maar even later werd er de gele vlag gehesen. Dit betekent dat de wedstrijd even wordt uitgesteld, Dit houdt in dat de wind behoorlijk veranderde en er geen goeie start in kon worden gelegd.Even wachten en toen kon er worden gestart. Lemmer voer een slag richting de dijk nabij het dorp uit om op zo’n manier de hoogste ton te bezeilen. Op naar de hoogste ton was Lemmer het derde skûtsje wat deze ton bezeilde. In het voor de windse rak wist Lemmer Huizum te verschalken en als 2e de ton te ronden. Lemmer, Earnewâld en Langweer zeilden tot de buitenste kant van het wedstrijdveld om de slag weer richting de volgende ton te maken. Lemmer kwam dicht op Earnewâld en wist Earnewâld voor bij te zeilen. Earnewâld zakte terug. Lemmer had een mooie voorsprong opgebouwd. Joure zeilde weer goed naar voren en wist naar een 2e plek te zeilen.

In het een na laatste rak wist Joure na een foutje van Lemmer het eerste plek over te nemen en met de overwinning er van door te gaan. Lemmer werd 2e achter de winnaar Joure.

Morgen zeilen we in Stavoren. Het is even af wachten wat voor weer we krijgen. Morgenvroeg zijn er twee bijeenkomsten. De eerste is 8 uur en de 2e is het palaveren. Dit is om half negen.