Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Earnewald, 2014

Na twee dagen waar we toch op een betere klasering hadden gehoopt was er vandaag weer een nieuwe mogelijkheid. Op een 2e plek achter de Snekers gaf mogelijkheden. Tien over twee was de start en Lemmer wist als 2e uit de Lange Sloat te komen en de Sânemar op te zeilen. Via de Sânemar op naar de Ûle krite. 
 

De slag op de Ûle krite duurde niet lang want vrij vlot waren de toppen van de skûtsjes alweer tevoorschijn. Sneek kwam als eerste op de Sânemar. Lemmer volgde vrij vlot. Even later kwamen de Halve Maen en Earnewâld de Sânemar op zeilen. Earnewâld was een direkte concurent voor Lemmer. 

Wat Lemmer ook probeerde de Earnewâldsters kwamen elke rak dicht op Lemmer zeilen. 
Op naar de finish in de Lange Sloot was het Sneek die als eerste finishte. Earnewâld kwam als 2e over de lijn en Lemmer werd derde. Een knappe prestatie van Albert Visser en zijn bemanning. Earnewâld was de laatste wedstrijd op de smalle wateren. Morgen de eerste wedstrijd op groot water bij Terherne. 

 

(Jaap Cuperus)