Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Donateursavond

Woensdag 8 februari heeft de jaarlijkse donateursavond plaatsgevonden. Zo’n 80 donateurs waren aanwezig. Tijdens deze avond namen Bouke Kuipers, voorzitter bestuur Stichting Lemster Skûtsje, en Johannes Meeter, schipper Lemster Skûtsje, de aanwezige donateurs mee naar het afgelopen seizoen. Het seizoen 2011 kenmerkte zich door pech en tegenvallende resultaten. In een voortdurende zoektocht naar optimalisatie heeft Johannes op basis van de afgelopen jaren een aantal beslissingen genomen die de samenstelling van de bemanning en hun posities betreft. Dit in samenspraak met het bestuur. Een daarvan is de terugkomst van adviseur Jaap Jongsma. Zowel Johannes als het bestuur hebben aangegeven alle vertrouwen in het volgende seizoen te hebben. De donateurs kregen vervolgens de gelegenheid om de schipper vragen te stellen.

De avond werd verder ingevuld met mooie verhalen van Anne Tjerkstra over het leven op een skûtsje en tevens vertelde hij zijn ervaringen over het rijden van de Elfstedentocht. De muzikale omlijsting werd door de groep “Lemster folk” uit Lemmer verzorgd. Deze groep wordt gevormd door Klazien Cuiper, Popke Haga, Bouke Kuipers, Klaas Samplonius en Stoffel Zandstra. Zij zongen prachtige Engelse, Ierse en Friese volksliederen.

Het was een geweldige avond met een ouderwets gezellige sfeer.