Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Derde startpositie bij de Veenhoop.

Vanavond is het S.K.S.-kampioenschap officieel van start gegaan in Grou tijdens de traditionele loting in de feesttent op het Halbertsmaplein. Eindelijk na twee niet verzeilde kampioenschappen mogen de skûtsjes weer twee weken met elkaar strijden om de vacante titel. Albert Visser en zijn bemanning zijn optimaal voorbereid op de ongetwijfeld spannende komende twee weken. Het materiaal is tip top in orde en aan de gedane trainingsarbeid van de laatste maanden zal het niet liggen. Regelmatig zagen we het Lemster Skutsje dan wel op de nauwe wateren bij Grou dan weer op het ruime IJsselmeer trainen om mens en schip optimaal op elkaar af te stemmen.
De loting vanavond leverde Albert een derde startpositie bij de Veenhoop en omgekeerd bij Eernewoude een negende startplek op. Vanuit de pet van wijlen Fokke Wijkstra trok onze kapitein nummer drie en dat biedt zeker perspectief voor de race op het smalle water bij de Veenhoop. In 2019 leverde zijn gelote startplek 1 zelfs een overwinning op.
Schippers, bemanningen en een ieder die het skûtsjesilen liefheeft kijkt reikhalzend uit naar morgen als de S.K.S. armada in een lange sleep de Wijde Ee wordt opgesleept. Eindelijk mag en kan het weer. Ook wij kijken er naar uit! Gedurende de komende elf wedstrijden brengen we via deze site in de loop van de avond een wedstrijdverslag en foto’s van de race van die dag vooral met het oog op ons Lemster team.
Bestuur, sponsoren, donateurs en supporters van ons Lemster Skutsje wensen Albert Visser en zijn bemanning veel succes in de strijd om de titel!