Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Derde plaats op IJsselmeer bij Stavoren.

Middels een prachtige derde plaats vanmiddag behaald op het IJsselmeer bij Stavoren behoudt Albert Visser met zijn bemanning zicht op de SKS titel 2023. Directe tegenstander halverwege de competitie van dit jaar is Douwe Visser (Grou). Hij stuurde zijn Grouster Skutsje vandaag onbedreigd naar een fantastische eerste plaats. Het begint er na een kleine week skûtsjesilen op te lijken dat een van deze twee schippers met de titel aan de haal gaat. Mits er geen gekke dingen gaan gebeuren. Zoals ook al bleek tijdens het voorseizoen zijn het deze twee roergangers die beider skûtsjes en bemanningen optimaal hebben geprepareerd en daardoor op beslissende momenten de concurrentie voor weten te blijven. Deze twee schippers hebben elk dit kampioenschap ook al twee overwinningen op hun palmares hebben staan. Voor Albert Visser bleek vanmiddag dat hij en zijn team niet eens meer zenuwachtig worden na een start die niet helemaal het resultaat oplevert wat men in gedachten had. De ronding van de eerste boei leverde een negende plaats op. Vervolgens na een voor-de-winds rak koos onze schipper net Als Douwe Visser voor een stuurboord ronding van de eerste benedenboei in de gate baan. En dat hadden beide schippers goed bekeken. Directe tegenstanders op dat moment tijdens de race, Langweer en Heerenveen kozen de bakboordboei ronding. Na een lang kruisrak richting bovenboei verzekerde Grou zich van de eerste positie. Albert Visser pikte op de vierde positie aan.

De duizenden toeschouwers op de IJsselmeerdijk zagen dat Albert Visser gedurende de wedstrijd de derde plaats voor zich opeiste. Douwe Visser breidde zijn voorsprong alleen nog maar uit en pakte onbedreigd zijn tweede overwinning van dit kampioenschap. Harmen Brouwer (Langweer) wist zich tussen de twee kemphanen in te wurmen en legde beslag op de tweede plaats. Tijdens de race wakkerde de wind nog wat aan en zorgde voor een absoluut spektakel op het IJsselmeer. Voor schippers en toeschouwers een lust om deze middag te mogen zeilen en de wedstrijd te mogen aanschouwen. Absolute reclame voor het SKS skûtsjesilen.

Het gaat er in de laatste week nog zeker om spannen wie de titel gaat grijpen. Aan het einde van de wedstrijdenreeks mag elke schipper zijn slechts gevaren resultaat van het totale puntenaantal aftrekken. Douwe Visser zijn slechtste resultaat is tot op dit moment een vijfde plaats. Albert Visser heeft na zijn verloren protest bij Langweer al het maximale aantal van veertien punten. Kortom kan hij zich in de strijd om de titel zich geen slechte klassering veroorloven. Morgen wordt er niet gezeild en kunnen schippers en bemanningen de eerste week evalueren en zich gaan prepareren op nog vijf ongetwijfeld enerverende wedstrijden.

UITSLAG STAVOREN: 1. Grou, 2. Langweer, 3. LEMMER, 4. Leeuwarden, 5. Heerenveen, 6. Akkrum, 7. Woudsend, 8. Halve Maen, 9. Sneek, 10. Drachten, 11. Eernewoude, 12. Huizum, 13. Joure, 14. Stavoren.