Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Derde plaats Albert Visser op Heegermeer

En opnieuw kon de lemster vlag in top. Voor de derde maal dit kampioenschap behaalde Albert Visser en zijn bemanning een derde plaats. Met een vierde plaats in het klassement kan Albert fier en trots de intocht vanavond in Lemmer tegemoet zien. Nog steeds is een plaats bij de top drie mogelijk en met de twee wedstrijden op eigen thuiswater voor de boeg moet dit absoluut tot de mogelijkheden behoren. Na een fantastische start vanmiddag op het Heegermeer nestelde Albert zich op een vierde plaats achter koploper Sytze Brouwer (Heerenveen), Jappie Visser (Sneek) en Douwe Visser (Grou). In het tweede kruisrak wist Albert kundig af te rekenen met debutant Jappie Visser en eigende zich de derde positie toe. De eerste twee skûtsjes Heerenveen en Grou lagen te ver voor om deze nog aan te kunnen vallen. De afstand op Sneek werd alsmaar groter zodat de derde positie niet meer in gevaar kwam. Heerenveen en Grou maakten er onderling nog een spannend duel van. Grou kon in de kruisrakken net iets hoger zeilen dan Heerenveen maar tot echt serieuze bedreiging voor de eerste plaats van Sytze Brouwer kwam het niet.
Wederom fantastische omstandigheden op het Heegermeer. Het woei bijkans nog wat harder dan gister maar gelukkig hield de regen het voor gezien en dat maakte het voor een ieder toch wat comfortabeler. Wel bleek het hard werken voor de bemanningen van de veertien skutsjes. Het zal ook de mannen van het Lemster Skutsje nog wel de nodige spierpijn hebben opgeleverd. Maar wat stoof het skûtsje majestueus in wolken van buiswater over het woelige meer.
De aangekondigde sleepstart werd geschrapt i.v.m. de harde wind waardoor er bij het startschot gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Als bij deze stevige wind bij de start dan de touwen los moeten en de zeilen moeten worden gehesen; een leek kan bedenken dat het tot bizarre en gevaarlijke zou leiden. Winnaar van gister Willem Zwaga (Leeuwarden) had een kleine aanvaring met Jeroen Pietersma (Drachten) meteen al bij de start. De leeuwarders zeilen de hele wedstrijd achteraan om als laatste te eindigen, hun titelaspiraties kunnen na vanmiddag in de prullenbak. Heerenveen en Grou respectievelijk een en twee deze wedstrijd doen goede zaken in het klassement. Beide hebben evenveel punten, 28,8. Leider Gerhard Pietersma (Eernewoude) zeilde op het Heegermeer naar een zevende stek en leidt nog nipt met 26,9 punten.
Albert Visser heeft met 36 punten nog alle zicht op het podium vrijdagavond in Sneek. De basis is de afgelopen wedstrijden gelegd en nu de twee traditionele lemster dagen. Hier voelen Albert en ons Lemster Skutsje zich thuis. En met steun van de vele enthousiaste fans van onze trots moet het deze twee dagen lukken om bij de eerste drie te geraken. Maar vanavond in Lemmer nog even gezellig nagenieten van de mooie prestatie van vanmiddag tijdens de intocht van de veertien SKS-gladiatoren.
UITSLAG WOUDSEND (inhaalwedstrijd Eernewoude): 1. Heerenveen, 2. Grou, 3. LEMMER, 4. Sneek, 5. Huizum, 6. Stavoren, 7. Eernewoude, 8. Drachten, 9. Halve Maen, 10. Woudsend, 11. Joure, 12. Akkrum, 13. Langweer, 14. Leeuwarden.