Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

De Veenhoop 2015

vreugde

Er was minder wind dan afgelopen zaterdag. Tien over twee de start uit het Grytmansrak. De SWH en Lemmer hadden een vlaag bij de start. Als je nummer een bent en nummer twee kun je wat ruimte maken op de rest van het veld. Akkrum kreeg z’n vlaag ook wel maar de SWH was goed weg. Lemmer volgde knap en wachtte haar kans af. Om een mooie afstand probeerde Lemmer langzamerhand het verschil tussen hun en de SWH te verkleinen. Dit lukte en op naar de ton bij Iesicht.

Lemmer kreeg een vlaagje en de SWH niet. Lemmer kwam als eerste om de ton en wist uit te lopen op de SWH. Het werd zo’n voorsprong dat je als Lemmer fan het gevoel kreeg dat dit niet meer stuk zou kunnen. Lemmer kwam door de finish en even afwachten. Het gevoel bleek te kloppen. Lemmer winnaar op de Veenhoop. 2e werd de SWH en derde Langweer. Hulde aan Albert Visser en zijn bemanning. Weer een mooi resultaat van het Lemster skûtsje.
(Jaap Cuperus)

DE VEENHOOP – Het Lemster skûtsje heeft de eerste plek behaald op het water van De Veenhoop maandag 20 juli. Langweer eindigde opnieuw op de derde plaats, net als zaterdag. Joure strandde vandaag op de zevende plek. ,,Het was carrousel zeilen”, zegt Rixt Ferdinands, crew Lemster skûtsje. ,,We zagen een kansje om de Sud West Hoeke voorbij te gaan en die hebben we gepakt.” De gunstige loting heeft mede voor de het eerste plak gezorgd. Lemmer startte als tweede. Voor de wedstrijd van morgen is Ferdinands minder positief. De verwachtte harde wind kan voor problemen zorgen. ,,Het is tricky om op Eernewoude te zeilen met die drukte.”
(Brenda van Olphen)

Foto - Pier van der Heide
lemmer13

lemmer15