Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Briljante 2e zege op rij voor Albert Visser.

En opnieuw na de winst van afgelopen zaterdag tijdens de openingswedstrijd bij Grou was het Albert Visser die op briljante wijze van kop af zegevierde. Door loting bepaald mocht de schipper van het Lemster Skutsje als eerste na de walstart de Wijde Ee in zeilen. De dertien concurrenten hijgden Albert en zijn bemanning in de nek. Voor de wind af richting de eerste boei. Spanning alom; zou het onze schipper lukken om zijn eerste plaats te behouden. Meteen na de start werd al duidelijk dat Albert een klein gaatje had gekregen ten opzichte van de achtervolgers. De voorsprong werd alsmaar groter en niets leek een tweede zege dit kampioenschap in de weg te staan. Heerlijk aan de wind zeilend zeilde het skutsje magnifiek op snelheid. Gedurende de wedstrijd werd Albert nog even bedreigd door Sytze Brouwer (Heerenveen) die na een goede start steeds iets op het Lemster Skutsje leek in te lopen. De vele fans van Albert en zijn team hielden hun hart vast bij het ronden van de boei bij restaurant Ie Sicht. Na twee routes zeilen verdween alle snelheid uit het schip tijdens de boei ronding. Bijkans stil lagen de lemsters te wachten op wind. Heerenveen had deze wel en maakte meters progressie ten opzichte van Albert en zijn team. Net op tijd kreeg Albert “de gong” en liep verderop de race steeds verder uit. Bij een afflauwende wind kwam de tweede opeenvolgende zege niet meer in gevaar. Triomfantelijk dreef het Lemster Skutsje het Grietmansrak in om daar bij bordje 14 als winnaar te finishen. Wat een weelde. Twee wedstrijden gezeild en tweemaal eerste; het moet niet gekker worden. Wat een blijdschap aan boord! De bemanning sprong uit blijdschap bijkans de klinknagels uit het skutsje. Wederom feest! Twee wedstrijden gezeild en de concurrentie heeft tot nu toe alleen nog maar de mooie kont van het Lemster Skutsje kunnen bewonderen.

Toch blijven deze wedstrijden op nauw vaarwater af en toe een crime voor schippers en bemanningen. Het vergt enorme schipperskunst om elkaar vrij te varen in een veld van veertien skûtsjes die relatief weinig ruimte hebben om hun koers te bepalen. Vanmiddag woei het niet al te hard zodat grote problemen, lees aanvaringen, uitbleven. Opmerkelijk is toch dat enkele schippers die achterin startten vanuit het Grietmansrak enorme progressie konden boeken. Na het startschot konden pas de zeilen worden gehesen en vertrok ieder van zijn startnummer. Johannes Meeter (Huizum) startte als laatste en wist zich gedurende de wedstrijd naar voren te zeilen om uiteindelijk als tweede (!) te finishen). Jeroen Pietersma deed er niet voor onder. Gestart als dertiende finishte hij als vijfde.

Morgen de derde wedstrijd dit kampioenschap die wordt verzeild bij Eernewoude. Albert Visser start dan als laatste vanuit de Langesloot. Een derde overwinning op rij lijkt een utopie maar wie weet waar ons team toe in staat is. Met al twee overwinningen op zak is het moreel naar een hoogtepunt gestegen en wie weet waar men toe in staat is…

Uitslag de Veenhoop: 1. LEMMER, 2. Huizum, 3. Heerenveen, 4. Akkrum, 5. Drachten, 6. Eernewoude, 7. Sneek, 8. Halve Maen, 9. Woudsend, 10. Leeuwarden, 11. Grou, 12. Stavoren, 13. Joure, 14. Langweer.