OK

Albert Visser wint op Sneekermeer bij Terhorne!

Albert Visser en zijn bemanning wonnen vanmiddag op het Sneekermeer bij Terhorne na een zinderende strijd met Rinus de Jong (Joure). De tweede wedstrijd van dit SKS kampioenschap werd verzeild onder nagenoeg schitterende weersomstandigheden. Windkracht vier zorgde voor een prachtige race. Alles wat skûtsjesilen zo mooi maakt zat in deze middag. En een Lemster Skutsje dat als een speer door de golven kliefde. Wat zeilde het schip hoog en snel dankzij de perfecte trim en de geweldige bemanning. Net als de wedstrijd bij Grou waren er drie starts nodig om de naar succes hunkerende schippers volgens de regels te laten vertrekken. Albert startte geweldig en hij moest Joure bij het ronden van de eerste boei net voor laten gaan. Elk rak boekten Albert en zijn bemanning enkele meters winst t.o.v. Joure. Bij elke boeironding lag ons team net achter Rinus de Jong. Met zo een snel skûtsje als de onze leek de eerste plek een kwestie van tijd. In de laatste route was het zover; een kleine bekeken slag was genoeg om boven te zeilen van Joure te komen. Het pleit was beslecht. Albert Visser op kop en stoof als een vorst richting finish om als eerste te eindigen. Joure werd tweede gevolgd door Grou.

Wat fantastisch om na het kampioenschap van vorig jaar meteen de tweede wedstrijd van dit kampioenschap te winnen. Douwe Visser (Grou) werd dus derde en samen met Albert leiden ze het nog prille klassement. De debutanten van dit kampioenschap Sieberen van Terwisga (Eernewoude) en Lodewijk Meeter (Halve Maen) streden deze middag hun race in de achterste regionen. Jeroen Pietersma (Drachten) zeilde vanmiddag opvallend goed en legde beslag op de vierde positie. Wij als supporters van Albert en zijn bemanning zijn enorm trots op de fantastische overwinning. Maar ook het publiek was vanmiddag de grote winnaar. Het kreeg een absoluut fantastisch schouwspel voorgetoverd. De overvolle pier bij Terhorne genoot met volle teugen. Na afloop van de wedstrijd werden schipper en bemanning feestelijk onthaald op het volgschip de Marita. En voor het eerst dit kampioenschap, en al na de tweede race, kon de lemster vlag onder groot gejuich de mast in worden gehesen. Morgen de derde wedstrijd op de Langweerder Wielen bij Langweer.

UITSLAG TERHORNE: 1. LEMMER, 2. Joure, 3. Grou, 4. Drachten, 5. Sneek, 6. Heerenveen, 7. Langweer, 8. Leeuwarden, 9. Eernewoude, 10. Huizum, 11. Woudsend, 12. Stavoren, 13. Akkrum, 14. Halve Maen.