Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Albert Visser start als tiende bij de Veenhoop.

Eindelijk na maanden training en voorbereiding is vanavond voor de veertien schippers van de SKS het kampioenschap 2023 officieel van start gegaan met de traditionele loting in Grou. Albert Visser en zijn bemanning staan voor de zware taak de behaalde titel van vorig jaar te verdedigen. Alles is er aan gelegen wederom de titel naar Lemmer te brengen. Lastig maar absoluut niet onmogelijk. Morgen rond 14.00 uur starten de veertien skûtsjes op de Wijde Ee bij Grou om gedurende elf wedstrijden te strijden om de titel. Vanavond kwamen schippers, bemanningen, besturen en aanhang bijeen in een circustent in het centrum van Grou voor de loting voor de startposities bij de Veenhoop en Eernewoude. Traditioneel trekken de schippers hun lot uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra, de pet even geleend vanuit het Fries Scheepvaartmuseum. Albert Visser trok lot nummer toen zodat hij met zijn team als tiende vanuit het Grietmansrak mag vertrekken. Omgekeerd betekent dit een vijfde startplaats bij Eernewoude. Rinus de Jong (Joure) mag bij de Veenhoop als eerste starten.

Het zal er de komende weken om gaan spannen. De veertien skûtsjes ontlopen elkaar niet veel en het zullen de details zijn die het verschil gaan maken. Bestuur, sponsoren, donateurs en de vele supporters uit Lemmer hopen op wederom zo een geweldig kampioenschap als vorig jaar en wensen Albert en zijn team ongelooflijk veel succes.