Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Albert Visser nieuwe schipper Lemster Skûtsje

De 51-jarige Albert Visser wordt de nieuwe schipper van het Lemster Skûtsje. Na 9 jaar schipper op het Drachtster Skûtsje te zijn geweest heeft Albert de kans met beide handen aangegrepen om schipper te worden op het Lemster Skûtsje. Een prachtige kans om uit te komen voor het skûtsje uit zijn eigen woonplaats, “want ik voel mij op en top Lemster”, aldus Albert.
Voor het bestuur van het Lemster Skûtsje zijn er twee belangrijke criteria. Allereerst de ambitie om mee te zeilen in de top van het klassement. Daarnaast is het bestuur van mening dat de schipper uit Lemmer moet komen. Albert Visser voldoet aan beide criteria en is daarmee een uitstekende kandidaat. Ooit begonnen als ketelbinkie op het Lemster Skûtsje in het tijdperk van Sietze Hobma en nu terug als schipper.
In het dagelijkse leven is Albert kapitein op de kleine handelsvaart. Voor Albert geldt dat hij in de winter zoveel mogelijk vaart om zomers alle aandacht aan het skûtsjesilen te kunnen besteden.
Voor het gezin Visser is het skutsjesilen het enige gespreksonderwerp aan de keukentafel. Albert vindt het geweldig om dit samen met zijn zonen te kunnen doen en ook zijn vrouw staat 100% achter hem. Naast het skûtsje van Drachten was er nog maar één skûtsje waarop hij had willen varen en dat was het skûtsje uit zijn woonplaats. Deze droom is nu uitgekomen.