Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Albert Visser en bemanning kampioen S.K.S. 2022!

Albert Visser en zijn bemanning zijn vanmiddag kampioen S.K.S. 2022 geworden. Met een klinkende overwinning stelden zij de titel al een dag voor de finale in Sneek morgen veilig. Een fantastische memorabele prestatie waarmee wij ze van harte feliciteren. Het constant goede zeilen tijdens dit kampioenschap legde de basis voor de titel. Het enige wat nog ontbrak was een overwinning. En of het zo moest zijn gebeurde dat vanmiddag tijdens de een na laatste wedstrijd georganiseerd door onze eigen Lemster commissie en op thuiswater, de Lemster Baai, voor de ogen van de vele honderden fans van het Lemster Skutsje. Woorden schieten tekort om de feestvreugde aan boord na het bevrijdende finishschot te omschrijven. De stevig gebouwde bemanning omhelsde elkaar en huilden van geluk. Ook onze doorgaans nuchtere en bedeesde schipper pinkte een traantje van vreugde weg. Sprongen van vreugde werden gemaakt waarbij de klinknagels bijkans uit het dek werden gesprongen. Na 34 jaar heeft Lemmer de S.K.S.-titel weer terug. Jelle Reijenga was de laatste schipper uit Lemmer die dat presteerde in 1988.
Het was op een dag na natuurlijk, zoals ik al vaker vertelde een kampioenschap waarbij Albert en zijn team zeer constant hebben gezeild en dat bijna altijd in de voorhoede. Werd er minder gestart wist men toch weer naar voren te zeilen. Met grote regelmaat werd er een plaats op het podium gezeild. Tel daarbij op dat een achtste plaats een eenmalige slechte uitschieter was in de afgelopen twee weken. Albert Visser heeft met zijn jarenlange ervaring een fantastisch op elkaar ingespeeld team gesmeed en het Lemster Skutsje is de afgelopen jaren dusdanig opgeknapt dat het dus ook kwa materiaal uitstekend voor elkaar was. Wat vooral van belang is geweest is dat Albert er met zijn team in is geslaagd het skûtsje middels vele trainingen dusdanig wist uit te trimmen dat de combinatie skûtsje en bemanning een perfecte winnende combinatie heeft opgeleverd. Met dus als ultieme beloning de titel 2022. Dit sprookje wat is uitgekomen diende zich eigenlijk al in het begin van dit kampioenschap aan. Vanaf dag twee leidde Albert Visser het klassement om deze niet meer uit handen te geven.
Vanmiddag werd er bij een zwakke wind die af en toe weg viel en steeds van richting veranderde een spannende wedstrijd gevaren. Met Douwe Visser (Grou) en Johannes Meeter (Huizum) werd er de hele race gestreden om de eerste positie. In het laatste deel van de wedstrijd vond Albert Visser een prachtige vlaag wind die hem de weg leidde naar de koppositie. Die gaf hij niet meet uit handen. Onder enorm gejuich werden de schipper en bemanning onthaald in de Lemster sluis. Er brak op het volgschip en in de haven een enorm feest los met als stralend middelpunt de kersverse S.K.S.-kampioen Albert Visser en zijn bemanning.

UITSLAG LEMMER: 1. LEMMER, 2. Huizum, 3. Grou, 4. Leeuwarden, 5. Woudsend, 6. Stavoren, 7. Heerenveen, 8. Langweer, 9. Sneek, 10. Eernewoude, 11. Halve Maen, 12. Joure, 13. Drachten, 14. Akkrum.
KLASSEMENT: 1. en kampioen S.K.S. 2022 Albert Visser 24,9 punten, 2. Douwe Visser (Grou) 33,7 punten en 3. Harmen Brouwer (Langweer) 43,6 punten.