Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Albert Visser eindigt als vierde SKS 2018.

Helaas net geen podium voor Albert Visser en zijn bemanning. Hij eindigde net achter de top drie op plaats nummer vier. Kampioen werd Douwe Visser (Grou). Maar wat werd de finale een zinderende thriller op het Sneekermeer. Alfred Hitchcock had het niet beter kunnen bedenken. De strijd om de titel was er eentje die we volgens mij in de rijke geschiedenis van de SKS nog niet hebben meegemaakt. Tel daarbij de strijd om de derde plaats die vanmiddag werd gestreden tussen Albert Visser en Pieter Meeter (Akkrum). Na ruim een route zeilen leek er voor onze kapitein geen vuiltje aan de lucht. Toch startte Albert voor zijn doen niet best en sloot het eerste kruisrak af op een twaalfde positie. In de dubbele cijfers dat zijn we in deze competitie niet van hem gewend. Maar middels een bekeken slag, zoeken van vrije koers, rekende hij af met vier concurrenten. Een achtste plaats en Akkrum op dat moment elfde. Albert kon de bloemen van de krans bijkans al ruiken.
Zeker nadat ten koste van Joure het Lemster Skutsje op plaats zeven was aanbeland. Vanaf dat moment greep Akkrum zijn laatste kans. En bij deze wind die dan weer kromp dan weer ruimde kon een uitgekiende slag zomaar in winst of verlies eindigen. Pieter Meeter knokte zich terug tot hij zich op de kont van ons skûtsje bevond. In het laatste rak op naar de finish kwam hij net voor Albert Visser uit en zo eindigde de akkrumer net voor Albert. Weg podium. De teleurstelling droop van de gezichten van de bemanning van het Lemster Skutsje af. Even was er de frustratie dat het net niet was gelukt. Ruim een uur later was de nederlaag verwerkt en kon het complete team van het Lemster Skutsje onder het genot van enig geestverruimend vocht terugkijken op een fantastisch mooi kampioenschap.
Dan de strijd om de titel. Vier skûtsjes lagen ver voor op de middenmoot. En daar zaten nou net de twee kampioenskandidaten bij. Grou en Heerenveen samen met de Halve Maen en Drachten. Het laatste rak op naar de finish. Klaas Westerdijk (Halve Maen) voorop daarachter Douwe Visser (Grou) dan Sytze Brouwer (Heerenveen) en Jeroen Pietersma (Drachten) completeerde het viertal. Sytze lag virtueel als aanstaand kampioen derde. Wat kon er nog misgaan? Klaas lag op kop en parkeerde elke aanval van Douwe. Douwe Liet Klaas gaan en concentreerde zich op Sytze. Hoe nu nog kampioen worden? Toen kwam de sluwe oude vos Douwe met een meesterzet. Sytze lag met zijn schip net onder de zeilen van Douwe. Douwe dacht als ik m nu onder me houd kan Jeroen tussen mij en Sytze in mooi derde worden. Douwe werd tweede Jeroen derde en Sytze vierde. Grou en Heerenveen beide 43,8 punten en de uitslag van de laatste wedstrijd is doorslaggevend. Zo werd Douwe Visser voor de vijfde maal in zijn schippersbestaan kampioen SKS.
Al met al een schitterend slot van twee fantastische weken. We hebben van alle schippers en hun skûtsjes in de strijd om de titel genoten, maar vooral die van Albert Visser en zijn bemanning. Wat hebben jullie ons sponsoren, donateurs en supporters van het Lemster Skutsje laten genieten van jullie strijdlust, positiviteit en de absolute wil om te winnen. Klasse!
UITSLAG SNEEK: 1. Halve Maen, 2. Grou, 3. Drachten, 4. Heerenveen, 5. Langweer, 6. Eernewoude, 7. Akkrum, 8. LEMMER, 9. Leeuwarden, 10. Joure, 11. Stavoren, 12. Woudsend, 13. Huizum,14. Sneek.
EINDKLASSEMENT: 1. Grou 43,8, 2. Heerenveen, 43,8, 3. Akkrum 50,7, 4. LEMMER 52, 5. Leeuwarden 54,7, 6. Eernewoude 55,9, 7. Huizum 65, 8. Stavoren 67,8, 9. Halve Maen 67,9, 10. Drachten 78, 11. Joure 90, 12. Sneek 92, 13. Woudsend 95, 14. Langweer 102.