Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

5 augustus 2011, prijsvraag verhaal

Hallo lezers, voor vandaag heb ik een vreemd verhaal, waar alle bemanningsleden een rol in spelen. Er zijn in het onderstaande verhaal voor- en/of achternamen verwerkt, aan de lezers de taak alle bemanningsleden (kent u ze niet allemaal, ze staan op de website) te vinden in dit verhaal. Tot zondag 18.00 uur kunt u zoeken, daarna plaats ik de oplossing, zodat u op de rustdagen ook even in kunt loggen op onze website. Leuke manier om de dag door te komen, succes met zoeken.
Er was eens een voorjaar. Met de hele bemanning zeilden we, samen met enkele andere skûtsjes op de Brekken, toen een zeiljacht probeerde met de skûtsjes mee te racen. Stug hield het jacht vol, maar wij hielden de race kort, straks hebben we zo’n voorsprong en dat is niet leuk, hoorde ik roepen. Ter afsluiting gingen we door de wind. Echter, de fok keerde de wind even, maar daarna zeilden we richting het eilandje. Raar, volgens mij gaat hij mee terug, en inderdaad, het zeiljacht kwam weer naar ons toe. Steigers waren bij het eilandje genoeg en daar legden we aan. Krijg nou wat, wat ik zag overtrof alle verwachtingen. Ût fan hûs, maar wat daar was geregeld was echt fantastisch. Tafels vol met een lopend buffet stonden voor ons klaar. Spannend was een vreemde kok, die zowel Italiaans als Frans sprak. Je vroeg hem wat en hij antwoordde dan steeds: Si monsieur. En koken dat hij kon, geweldig. Zijn vissaus was zo lekker, zelfs een verdorde struik smaakt dan goed. De schipper van het zeiljacht was ook aangekomen en hij hield ook van vis, serieus waar. Dus waarom hem niet uitnodigen met ons mee te doen. Drinken konden we ook, want de kok had een eigen brouwerij. Nadat de zeiljachtschipper ook wat had gedronken vroeg hij het woord. Hij verkondigde: wat er ook gebeurd, ik blijf immer fan van het Lemster Skûtsje. Groot applaus natuurlijk. Toen werd het eten opgediend, en lekker dat het was. Alleen hij kon het vlees niet snijden, want hij had geen mes. Maar kijk, hij ziet bij een ander bootje een bijl, holt daarnaar toe, haalt hem op en sneed daarna het vlees met de bijl. Nou, zelfs gesneden met een bijl smaakte het voortreffelijk. De kok deed vaak aan wedstrijden mee, maar had nog nooit gewonnen. Ach, hij is jong, smacht naar een overwinning natuurlijk, maar zoals hij kookt kan het niet anders dan dat hij ook gaat winnen. Maar plotseling keek hij op zijn horloge, schrok kennelijk, want zonder te groeten sprong hij in zijn speedbootje en ging vol gas richting Lemmer. Waar gaat hij heen, hoorde ik iemand vragen. Hij woont in die nieuwe wijk, straatnamen weet ik daar niet. Maar alle rotzooi was wel achtergebleven. Een complete berg straatvuil was het, en niet één, nee twee, wel was de ene groter dan de andere.
Maar als dank voor het goede hebben wij gezorgd dat alles netjes was toen wij weer naar huis gingen.

U bent nu aan het slot gekomen van dit verhaal. Heeft u alle bemanningsleden gevonden, schrijf ze dan op zoals ze worden genoemd in dit verhaal. Alleen, nu bent u er nog niet. Er zit nog iets extra´s in dit verhaal. Het is iets wat een directe link heeft met het Lemster Skûtsje, maar ook verborgen is weggeschreven. Probeer dat ook te vinden en schrijf in de oplossing wat en hoe u dit heeft gevonden.

Wat is de prijs.
De winnaar mag tijdens de Friese Hoekrace op Lemmer een dag mee met de wedstrijd. Dat is in het 1e weekend van oktober. Bij meerdere goede oplossingen wordt er geloot. Zijn er geen goede oplossingen, dan kijken we wie de meeste namen goed had.

Stuur de oplossing (de gevonden namen, de extra verrassing, hoe u dit heeft gevonden, uw naam, adres, telefoon en e-mail) naar [email protected]. Uit de juiste inzendingen die zijn ontvangen voor zondag 18:00 uur, wordt een winnaar geloot die mee mag varen tijdens de Friese Hoek Race op Lemmer.
De winnaar zal bekend worden gemaakt na de skûtsje-weken.