Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Albert Visser begint kampioenschap 2018 met negende plaats.

De start van het kampioenschap 2018 is voor Albert Visser en zijn team begonnen met een negende plaats. Misschien, maar dat is achteraf makkelijk gezegd, ware de eerste start niet vals geweest dan had het er beter uit gezien. Mooi hoog bij het startschip de zwaarden aan de grond om het skûtsje af te remmen leek Albert Visser een uitstekende startpositie te hebben verworven. Toen het eerste startschot van dit kampioenschap klonk bleken meerdere skûtsjes te snel de startlijn te zijn gepasseerd. Algehele valse start waardoor de procedure opnieuw moest worden gedaan. Bij de tweede start lag ons team aanmerkelijk minder in vergelijking met de concurrentie. Bijkans stil liggend samen met neef Douwe visser (Grou) lag Albert Visser achter het veld dat al aan de wind op de startlijn afstormde. Als dertiende rondde het Lemster Skutsje de eerste boei op het Pikmeer. Het kon alleen nog maar beter. De mouwen werden nogmaals extra opgestroopt om aan een inhaalrace te beginnen.
Maar zoals in het verleden vaker is gebleken was ook vandaag de nauwe doorvaart de Tijnje een crime voor de skutsjeschippers. Voor de wind af gleden acht skutsjes door de Tijnje. Eigenlijk een mission impossible. Gieken, normaal breed uit om zoveel als mogelijk wind te vangen, werden angstvallig ingehaald om maar niet verstrikt te raken in de touwen en verstaging van de concurrerende platbodems. Albert Visser lag van deze meute eigenlijk nog niet als slechtste. Bij de waterkant langs dreef Albert beetje bij beetje boven de rest van de vloot langs. Na een korte slag op de ruimere Wijde Ee nestelde Albert Visser zich op een nette tiende plaats; drie plaatsen progressie!
Gedurende de rest van deze prachtige wedstrijd gelukte het Albert met zijn crew Auke de Groot (Stavoren) te verschalken waardoor uiteindelijk de eerste wedstrijd van dit kampioenschap eindigde met een negende plaats in de eindrangschikking.
De strijd om de overwinning was er eentje om in te lijsten. Sytze Brouwer (Heerenveen), Gerhard Pietersma (Eernewoude) en Willem Zwaga (Leeuwarden) maakten er met zijn drieën een super spannende race van. Ze hebben alle drie even op kop gelegen maar Willem Zwaga, Johannes Meeter (Huizum) mengde zich verderop in de wedstrijd nog bij deze drie kemphanen, ging er met de overwinning vandoor. De zoon van oud skûtsje-kampioen Ulbe Zwaga schippert dit jaar voor de tweede maal op Leeuwarden en pakte zijn eerste zege. Eernewoude werd tweede gevolgd door Huizum.
Al met al een fantastische zeildag op de wateren bij Grou bij een matige wind en een lekker brandend zonnetje. Pure verwennerij voor de liefhebbers van deze veertien oude “dames” van de SKS!
UITSLAG GROU: 1. Leeuwarden, 2. Eernewoude, 3. Huizum, 4. Heerenveen, 5. Grou, 6. Akkrum, 7. Halve Maen, 8. Joure, 9. LEMMER, 10. Stavoren, 11. Sneek, 12. Drachten, 13. Langweer, 14. Woudsend.